Annons

Annons

Annons

Näsåker

Livsfarlig DJ och israelisk passion – Urkult firar valborg med sex nya släpp

Nu börjar festivalens artistuppställning ta form. 23 akter var klara sedan innan – nu släpper Urkult ytterligare sex bokningar.

Text

DJ Livsfarligt, Eldfågel och Gulaza är tre av akterna som nu ansluter till Urkults spelschema. Foto: Pressbild

Annons

Urkult kommer i år att hållas 2-4 augusti och blir den 24:de upplagan. Nu firar arrangören in Valborg med att släppa sex färska namn – en bred blandning som sträcker sig från Israel, genom Polen och till Sverige genom budskap som bland annat kultur och politik.

Den Brooklyn-baserade gruppen Alsarah & the Nubatones kommer i sommar att bjuda på sitt sound som de kallar öst-afrikansk retro-pop. Under ledning av sångerskan Alsarah blandar de tidlösa melodier och tunga beats med influenser från mötet mellan öst-afrikansk och arabisk musik.

Inspirerad av kulturarvet från den mångkulturella Podlaskie-regionen i Polen kommer Urkultsbesökarna kunna höra Karolina Cicha. Hon är sångerska, låtskrivare, skådespelerska och beskrivs även som något av en enkvinnasorkester.

Annons

Tredje valborgssläppet är Gulaza från Israel.

Annons

– Gulaza kommer bjuda på en instrumental komposition, när de fortsätter utvecklingen av judiska-, jeminitiska kvinnors sångtradition, som tar med lyssnarna in i en värld av bön, passion, dans, kärlek och längtan efter frihet, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Partiet lovas bjuda på en ösig show. Foto: Pressbild

De andra tre akterna är svenska – bland annat gruppen Partiet som blandar musik, politik och liveshow och paketerar ofta det till svettiga, ösiga konserter.

DJ Livsfarlig väntas inta danslogen under sommarens festival i Näsåker.

– Kanalen är rytmen, konsekvensen är dansen, känslan euforisk, lusten bubblande, rädslan är lämnande, kärleken ofrånkomlig, musiken är allt när DJ Livsfarligt intar danslogen, med ett eklektiskt, personligt utvalt set för varje tillfälle och sammanhang, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Sist ut för denna gång är Eldfågel, som landar inför invigningen där de kommer att framföra en föreställning om mörker och hopp.

– Det kommer att handla om att våga möta alla delar av sig själv och att hitta sin inre eld igen sedan allt tycks ha fallit och falnat.

Annons

Sedan tidigare är artister som Säkert!, Beatrice Eli och Slowgold bokade.

Karolina Cicha. Hon är sångerska, låtskrivare, skådespelerska och beskrivs även som något av en enkvinnasorkester. Foto: Pressbild

Alsarah & the Nubatones. Foto: Pressbild

 

 

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan