Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Mäktiga röster och drömlika toner – sex nya akter klara för Urkult

Sommarens Urkult fortsätter att leverera artistsläpp. Bland annat kommer fadosångerskan Dona Rosa, Slowgold och Katarina Barruk uppträda.

Text

Under våren har flera namn släppts på de akter som kommer uppträda under årets Urkult i Näsåker. Bland annat är Jaqee, Tonbruket, Dikanda, Azca klara och nu släpps ytterligare sex släpp.

Katarina Burruk är den umesamiska artisten och jojkaren från Storuman. Hon komponerar stämningsfull musik med kombinationer med allt från jazzinfluenser till pop varvat med hennes jojk.

Katarina Burruk. Foto: Pressbild

Kvartetten Huun-Huur- Tu kommer bjuda på en annan sångtraditon i strupsång. Gruppen kommer från regionen Tuva i södra Ryssland och med sin unika sångteknik skapar sångarna ett härligt sångkaos.

Annons

Ryska Huun-Huur-Tu kommer till Urkult. Foto: Pressbild

Annons

Cellist-duon Tara Fuki sjunger på polska och utvecklar melodier utifrån improvisation. Musiken beskrivs som suggestiv, växlande och drömlik.

Läs även: Urkult fyller på med fyra akter – allt från Gnucci till färggrann jazzfusion

Tara Fuki. Foto: Pressbild

Slowgold fortsätter det drömlika temat med tidlösa, poetiska historier som bärs fram av gitarrer i en ljuvlig drömlik prärierock.

Slowgold. Foto: Pressbild

Sist men inte minst kommer Mittfolk, det framgångsrika folkmusik-projektet för ungdomar i Västernorrland till Urkult. De firar 10 och har tre generationer Mittfolkare i gruppen samlade för en gemensam spelning.

Mittfolk. Foto: Pressbild

Annons

Fadosångerskan Dona Rosa har beskrivits besitta en mäktig röst som berör sina lyssnare in på djupet. Fado är en portugisisk sångtradition och känd för sina uttrycksfulla och melankoliska texter samt melodier.

Dona Rosa. Foto: Pressbild


Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan