Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Ett 50-tal nya lägenheter planeras på Hågesta: "Vi har successivt förädlat området"

Det planeras för nya bostäder på Hågestaområdet i Sollefteå. Just nu ligger ett förslag till ny detaljplan ute på samråd. I det förslaget gör man plats för ett 50-tal nya bostäder.

Så här skulle området kunna se enligt NP3 fastigheters arkitekt.

Annons

Det är fastighetsägaren. NP3, som tagit initiativ till att kommunen ska göra en detaljplan av området som ligger öster om Trygghetsboendet på båda sidan om infarten från Storgatan.

– Vi har successivt förädlat Hågestaområdet med olika verksamheter. Nu vill vi förädla den här marken, säger Leif Svensson, affärschef på Np3 Fastigheter i Sollefteå.

Redan 2002, när Sollefteå kommun antog ett planprogran tyckte man att det skulle var bostäder på den gröna utan.

Annons

Annons

Men för att kunna bygga bostäder krävs en detaljplan. Matti Heino, fysik planerare på kommunen, har tagit fram ett förslag som nu är ute på samråd hos berörda grannar. Om allt går väl kan det vara uppe för politiskt beslut i september.

Det finns ännu inga beslut om att också bygga bostäder.

- Men om vi själva, eller någon annan, skulle vilja bygga bostäder så ska marken var klar för det, säger Leif Svensson.

Här ska det planeras för bostäder. Längst till höger ser man Trygghetsboendet. Förrådet på bilden ska rivas.

Bild: Jörgen Sundin

Det finns redan idag ett sug efter bostäder i centrala Solleteå. Om det skulle hända något inom försvarsfrågan eller om det tar fart med planerna på Hamreåkern i Långsele så väntas trycket öka ytterligare.

I det förslag till detaljplan som nu finns planeras för ett 50-tal bostäder. Det blir flera mindre tvåvåningshus på den västra sidan av genomfarten och några färre men högre på den östra.

- Vi tänker oss bostadsrätter med 3-4 rum och kök och en uteplats i parkmiljö. Det blir inte ett rent lägenhetsboende, men man ska kunna låsa dörren på sommaren och åka till sommarstugan, säger Leif Svensson.

På marken står idag ett större förråd. Det är tomt och ska rivas.

Annons

Nu i sommar ska kommunen, som äger genomfarstvägen, rusta upp vägen och dessutom anlägga en gång- och cykelväg till och från området.

– Det här är en del i att göra Hågesta till en egen stadsdel i Sollefteå och det område vi nu detaljplanerar är bra lämpat för bostäder, säger Matti Heino.

Så här ser det nya bostadsområdet ut i kommunens förslag till detaljplan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy