Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Fick sparken från Mora – nu är Mattias Karlin tillbaka i Hockeyallsvenskan igen: "Mitt förstaval"

Mattias Karlin lämnade Västerviks IK inför säsongen, men mitt under den brinnande kvalserien kom tränaren tillbaka och lyckades rädda kontraktet i Hockeyallsvenskan.

Nu står det klart att han stannar.

– Nu ska vi på allvar se till att Västerviks IK blir etablerade på hockeyallsvensk nivå, säger Mattias Karlin till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Annons

Mattias Karlin var Västervik trogen i sex säsonger och lyckades ta laget från division 2 till Hockeyallsvenskan.

Som nykomlingar lyckades den Örnsköldsvikssonen ta Smålandsklubben till slutspel, där laget slutade på en imponerande tredjeplats.

Men efter säsongen valde Karlin att lämna föreningen för SHL-klubben Mora IK. Men den sejouren blev inte långvarig.

Annons

Mitt under säsongen fick han sparken och tvingades lämna klubben.

Annons

Det var först för några veckor sedan som Mattias Karlin ställde sig i båset på nytt. Då var han tillbaka i Västervik för att hjälpa klubben att säkra ett hockeyallsvenskt kontrakt.

Nu, när kontraktet är säkrat, står det klart att Karlin stannar i föreningen i ytterligare två säsonger.

– Jag åtog mig uppdraget att hjälpa VIK att hänga kvar i Hockeyallsvenskan med hjärtat och det gäller för det här avtalet också. Nu ska vi på allvar se till att Västerviks IK blir etablerade på hockeyallsvensk nivå, säger Mattias Karlin till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån. Emil Georgsson.

I samband med att Karlin presenterades som ny huvudtränare släppte klubben en annan nyhet:

Den före detta VIK-spelaren, Emil Georgsson, som la skridskorna på hyllan efter säsongen, går in som sportchef.

- Det var otroligt viktigt för oss att få behålla Emil i Västerviks IK. Hans vinnarskalle, djupa hockeykunskaper och hans genuina klubbkänsla och brinnande intresse är extremt värdefulla egenskaper som kommer att vara värdefulla för oss när vi ska fortsätta att arbeta med att etablera VIK som en allsvensk klubb, säger klubbens ordförande Dan Nilsson.

Annons

Georgsson har dragit på sig VIK-tröjan över 350 gånger och har varit klubben trogen i tio säsonger.

Annons

- Västerviks IK är klubben i mitt hjärta och jag kommer att göra allt som jag kan för att vi ska kunna utvecklas och spela en riktigt bra ishockey de närmaste åren, säger Emil Georgsson.

Det blir alltså alltså Georgsson och Karlin som från och med tar över rodret i Västervik.

- Mattias Karlin är mitt förstaval som tränare för Västerviks IK och det känns självklart därför fantastiskt att han stannar hos oss till 2020, säger Västerviks IK:s nye sportchef Emil Georgsson.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy