Annons

Annons

Annons

Kom igen nu, låt oss hjälpa Modo – en win win-affär för Örnsköldsvik

"Många i Sverige kopplar ihop Modo och Örnsköldsvik och positiva saker om Modo återspeglar sig på kommunen", skriver insändarskribenten Arne Lundgren. Bild: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Annons

Jag vet att många i Örnsköldsvik inte är intresserade av ishockey och att många som egentligen gillar hockey tycker att Modo genom många felbeslut i flera år själva har satt sig i denna svåra situation – och får försöka klara ut problemen själva. Nu är det ju tyvärr så att gamla felbeslut inte kan göras om och i efterhand hjälpa oss i framtiden.

Nej, det duger inte. Och så kommer Modo aldrig att komma tillbaka till toppen. Lämna alla misstag bakom oss och titta framåt. Alla i Örnsköldsvik, drygt 56 000 personer i olika åldrar har gott av att Modo är ett bra lag, att Modo spelar på högsta nivå och att det skrivs positiva saker om Modo och Örnsköldsvik. Många i Sverige kopplar ihop Modo och Örnsköldsvik och positiva saker om Modo återspeglar sig på kommunen.

Annons

Lämna alla misstag bakom oss och titta framåt.

Annons

För Plus-kunder: Tog tre miljoner kronor ur egen ficka för att rädda Modo: "Nödvändigt, annars hade klubben gått i konkurs"

Bra hockey på Fjällräven Center med mycket publik och stor mediebevakning gynnar näringslivet i staden och sänder härliga signaler till egentligen alla i kommunen.

Fonden som har bildats för att förstärka kassan för spelarköp är oerhört viktig och ett måste för alla som vill utveckla Örnsköldsvik. Pengarna i fonden ligger kvar i fonden och tillhör inte automatiskt Modo Hockey. Vid behov av extra resurser vid spelarköp får Modo ansöka hos fonden om hjälp.

Ett Modo som lyckas bättre drar mer publik, ökar intäkterna från biljettförsäljning, kiosker och barer. Det innebär också en bättre ekonomi som tillsammans gör att bidragen från kommunen till laget inte behöver ökas. Dessutom är det ju så att ”ett bättre Modo” även ger effekter på hotell, restauranger, taxi, affärer med mera.

Arenan måste rustas upp för att klubben ska kunna hänga med i utvecklingen, skriver insändarskribenten.

En  hundralapp eller en tusenlapp till fonden skapar möjlighet för Modo att ha ett en klass bättre lag. Om 1000 personer satsar 100 kronor blir det 100 000 kronor och om 1000 personer satsar 1000 kronor blir det en miljon. Kan fonden skrapa ihop 10 miljoner per år 2018/2019 och 2019/2020 så ökar förutsättningarna att lyckas dramatiskt.

Annons

Annons

I arenan finns det just nu stora investeringsbehov för att vi ska hänga med. Helt ny sarg, ett måste, ny mediacub, nya ismaskiner, också ett måste, ny teknik för ljus och ljud med mera. Totalt mellan 10 och 15 miljoner.

I arenan finns det just nu stora investeringsbehov för att vi ska hänga med.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Med laget i toppen i Allsvenskan och kanske på två års sikt även med och slåss om en plats i SHL ökar förutsättningarna att klara av även investeringarna.

Så, om du värnar om Örnsköldsvik och för er som dessutom gillar hockey och Modo tycker jag att det är en självklarhet. Bidrag med det belopp du känner passar dig. Inget är för litet men allt kommer att underlätta i strävan om ett bättre hockeyliv i Örnsköldsvik. Kom igen nu för tusan.

Kan man dessutom bygga till ett kulturhus till arenan så blir utnyttjandet och ekonomin ännu enklare.

Arne Lundgren

 

Läs även: Efter tunga säsongen – huvudtränaren Hans Särkijärvi lämnar Modo: "Bestämde mig innan jul"

För Plus-kunder: Modos vd om den gångna säsongen och om framtiden: "Är på en resa för att förändra kulturen i klubben"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan