Annons

Annons

Annons

Annons

Jag har gjort slut med Facebook – och det är inte mig det är fel på

"En av anledningarna till att jag gör slut, är de senaste uppgifterna som framkommit att företag registrerar och säljer information vidare till politiska partier. Allt i akt och mening att påverka mig och dig vid politiska val", skriver signaturen HOFFA.

Bild: TT

Annons

Efter alla negativa uppgifter som framkommit den senaste tiden, ser jag fler anledningar att göra slut än att fortsätta vara med i Facebook.

En av anledningarna till att jag gör slut, är de senaste uppgifterna som framkommit att företag registrerar och säljer information vidare till politiska partier. Allt i akt och mening att påverka mig och dig vid politiska val.

Annons

Detta sker vad jag förstår vid olika typer av undersökningar och "Fake news". Undersökningar och falska nyheter som verkar vara äkta och harmlösa, som sedan visar sig vara något helt annat. Se vad som hänt i bland annat USA. Sådan påverkan har säkert skett i andra länder.

Annons

Kära vänner det är Facebook jag gör slut med – inte er mina riktiga vänner. Vi hörs på telefon.

Jag är orolig för att detta kan ske även här i Sverige. Dessutom finns det något som kallas "nättroll". Hur de agerar och påverkar på Facebook vet jag inte och troligtvis ingen annan än "trollen" själva. Men det gör som sagt mig orolig.

En annan anledning att gå ur Facebook är alla rasistiska och hatiska meddelanden som ramlar in. Nyheter i dag är en sådan nättidning som jag tar helt avstånd från och inte vill ha i min inkorg till Facebook. 

Kära vänner det är Facebook jag gör slut med – inte er mina riktiga vänner. Vi hörs på telefon.

HOFFA

 

Läs också: EU-kommissionär Věra Jourová: Dina personuppgifter är värda att slåss för

För Plus-kunder: Kommentar: Vill du följa med i nyheterna – glöm Facebook

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan