Annons

Annons

Annons

Ovärdigt att inte ha råd att betala i mataffären – dags att höja pensionen

"Pensionärer som bara vill leva ett vanligt liv ska inte behöva mötas av beskedet "medges ej" i mataffären." Det skriver Ann-Sofie Ingman, ordförande PRO Ångermanland.

Bild: TT

Annons

Inför valet 2018 kräver vi i PRO att politikerna tar ställning för höjd allmän pension.

Den allmänna pensionen ska vara den stabila grund som ger äldre rimliga ekonomiska villkor. Men så ser det inte ut i dag. Allt för många märker att pengarna inte räcker till att leva ett värdigt pensionärsliv.

Så kan vi inte ha det. Pensionärer som bara vill leva ett vanligt liv ska inte behöva mötas av beskedet "medges ej" i mataffären. Den som går i pension ska inte behöva halvera sin inkomst. Och den som är yrkesverksam ska inte behöva känna oro inför att gå i pension.

Annons

Annons

Den som går i pension ska inte behöva halvera sin inkomst. Och den som är yrkesverksam ska inte behöva känna oro inför att gå i pension.

PRO drev – efter tio års kamp – fram ett besked från regeringen om att lön och pension ska beskattas lika. Det var viktigt, och vi visade att vårt arbete hade effekt. Men för att verkligen komma till rätta med den ofrihet och de begränsningar i vardagen som många pensionärer upplever så behöver pensionen höjas.

Ingen ska behöva tvingas att arbeta längre än vad de kan för att undvika en allt för låg pension. Därför kräver vi i PRO nu att politikerna i riksdag och regering fattar beslut om att höja den allmänna pensionen.

PRO Ångermanland,

Ann-Sofie Ingman, ordförande


■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs även: Slutkörd vårdarbetare om höjd pensionsålder: "Nej, min kropp går på sparlåga redan nu"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan