Annons

Annons

Annons

Annons

Emil Källström (C) kastar handsken igen – vill ha en duell: "Utmaningen kvarstår, Stefan Löfven"

Emil Källström (C) tycker att Stefan Löfven (S) borde ge svar till väljarna om frågor som berör länet. Och påminner om frågan om en debatt dem emellan – som riksdagskandidater från Västernorrland. "Utmaningen kvarstår. När som helst, var som helst i Västernorrland. Länets väljare förtjänar besked", skriver C-politikern.

Bild: TT

Annons

Den 24 mars träffas Västernorrlands socialdemokrater i Sundsvall för att bland annat besluta om riksdagslista. Om partihöjdarna får sin vilja igenom kommer listan toppas av statsminister Stefan Löfven.

I februari gav länets centermedlemmar mig samma ära. I samband med nomineringen utmanade jag Stefan Löfven på debatt, två västernorrländska toppkandidater emellan. Detta gjorde jag av flera skäl.

För det första behövs det en rejäl diskussion mellan Västernorrlands två politiska huvudalternativ. Centerpartiet är traditionellt starka i länet och är dessutom i dagsläget våra bygders snabbast växande politiska rörelse. Socialdemokraterna styr såväl lokalt, regionalt som nationellt.

Annons

Annons

För det andra måste Socialdemokraternas skadliga politik synas i sömmarna. Socialdemokraterna utmanar äganderätten för skogsägare, vill genomföra en Norrlandsfientlig kilometerskatt och sätter stopp för valfrihet och kvalitetskrav i välfärden. Västernorrland har bland Sveriges längsta vårdköer och Socialdemokraterna har brutit vallöfte efter vallöfte, inte minst angående Sollefteå sjukhus. Dessutom förtjänar vårt län fler poliser och ökad trygghet än vad som gäller i dag.

Jag utgår från att Löfven avser vara del av den västernorrländska valrörelsen. Annars kan han lika gärna kandidera från Stockholm, som senast.

För det tredje behöver vi en rejäl framtidsdebatt om hur våra bygder ska utvecklas. Nu är det dags att sätta ner foten för dubbelspår på Ostkustbanan, stärka småföretagen och slå fast att vi ska använda Västernorrlands skogar för att skapa nya jobb, nya industriinvesteringar och nya gröna produkter och tjänster. Dessa frågor har de senaste åren stått och stampat i väntan på politisk handlingskraft.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Socialdemokraterna har gjort ett stort nummer av att Stefan Löfven kandiderar i Västernorrland. Att stå som länets förstanamn förpliktigar. Jag utgår från att Löfven avser vara del av den västernorrländska valrörelsen. Annars kan han lika gärna kandidera från Stockholm, som senast.

Annons

Utmaningen kvarstår. När som helst, var som helst i Västernorrland. Länets väljare förtjänar besked.

Annons

Emil Källström,

västernorrländsk riksdagskandidat för Centerpartiet

 

Läs också:

Här hånar Emil Källström statsminister Stefan Löfven – med tre gula kycklingar

Emil Källström (C) utmanar Stefan Löfven (S) på en offentlig debatt

► Ledare: Länets sossar är så bleka att de låter Stefan Löfven toppa listan

För Plus-kunder: Stefan Löfven nobbar duell med Emil Källström i Västernorrland: "Det finns andra han kan möta"

Annons

Annons

Till toppen av sidan