Annons

Annons

Annons

Ishockey

Modo besegrar Leksand i en match där klass slog motivation

Modo vinner den första kvartsfinalen i SDHL-slutspelet mot Leksand med klara 4-0.
En seger som naturligtvis ger ryggrad inför det fortsatta spelet, men trots segern var inte allt sig riktigt likt i Modo.

Annons

Hemmalaget Leksand började matchen bra. Med en tydlig idé om hur man ville att matchen skulle se ut skapade man många situationer som kunde gett Leksand ledningen. Men Modo har något, eller snarare några, som inte Leksand har. Michela Cava och Sidney Morin. Efter ett vackert samspel kunde den nyblivne olympiske guldmedaljören Morin sätta pucken bakom Leksands för dagen bästa spelare, Julia Åberg.

Annons

Många trodde nog att det skulle vara början på en storseger för Modo, men det skulle dröja innan vi fick se någonting av det. Istället hittade Leksand tillbaka till sitt spel och det Leksand skapade det mesta när det gällde målchanser. Men inga chanser som gav mål. Sarah Berglind storspelade i den första perioden.

Annons

Modo kom ut till den andra perioden som ett nytt lag och dominerade matchen fullständigt under långa perioder. Leksands aggressivitet fanns inte och Modo plockade fram det spel som kännetecknat laget under säsongen. Försvarsspelet satt som det skulle, anfallsspelet var kreativt och varierat och effektiviteten fanns där. Om inte Julia Åberg storspelat hade det inte slutat med endast en 3-0 ledningen till Modo efter två perioder.

Den tredje perioden blev inget drama. Modo kontrollerade spelet och matchen. Leksands hade visserligen några riktigt bra lägen. Bland annat hade Wilma Johansson ett skott i ribban som mycket väl hade kunnat ge en reducering för Leksand.

Modo vinner matchen med 4-0 efter mål av Sidney Morin, Jenelle Kohanchuk, Kaitlyn Tougas och Mariam El-Mahmadi. Modos klasspelare slog Leksands motiverade spelare. I och med segern kopplade Modo greppet på kvartsfinalserien och kan avgöra redan på lördag hemma i Örnsköldsvik. En match som Hockeypuls sänder.

 Erik SandbergAnnons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan