Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik ska vara årets friluftskommun – vilket fiasko

Signaturen Bedrövligt är kritisk till att Örnsköldsviks kommun inte lyckades hålla Bäckfjärdens och Skyttis isbana öppna under sportlovet. Bild: Robbin Norgren/Arkiv

Annons

Bäckfjärden och Skyttis isbana stängd. Inför ett hägrande sportlov med lediga barn ungdomar och vuxna då stänger kommunen dessa möjligheter. Lägg därtill att innebandyarenan också var stängd. Det är inget annat än ett fiasko.

Årets friluftskommun! Man kan ju undra hur det kan gå så snett i planeringen av Bäckfjärden. Har man planerat för att ha den öppen måste man väl räkna med att det kommer snö och kyla. Sedan, hur har planeringen av vallabodarna på Skyttis hamnat i den här situationen? Och om man varit förutseende med innebandyarenan så hade den kunnat vara öppen. Det stavas skottat taket i tid. Här har man kört i diket.

Annons

Annons

Är det inte läge för en annan driftsform av dessa anläggningar än kommunen? Föreningsdrift i samverkan med näringsliv. Nog borde väl den här förvaltningen skapa möjligheter för barn ungdomar med flera att kunna bedriva motionsaktiviteter i stället för att stänga ner.

Här har kultur och fritid gjort självmål – dessutom flera stycken.

Bedrövligt

 

För Plus-kunder:

Ingen isbana på Bäckfjärden i vinter – och Skyttis stängs för säsongen

Skyttishallen stängdes akut sedan stålstag i taket gått av: "Snön kan ha spelat roll"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan