Annons

Annons

Annons

Sensommar 2018

Jireel är klar för Sensommar: "Hans karriär har gått spikrakt uppåt"

Han blev utsedd till årets artist på P3 Guld 2018. Nu är det klart att rapparen från Rågsved kommer till Sundsvall och Sensommar.

– Han har varit väldigt efterfrågad till festivalen, säger Dino Vulic i ett pressmeddelande.

Text

Jireel är klar för Sensommar. Foto: Pressbild

Annons

När P3 Guld-galan gick av stapeln i början av året utnämndes Jireel till "Årets artist" och då bjöd han tillsammans med vännen och kollegan Lamix på kvällens mest känslosamma ögonblick. Lamix hade precis tagit emot priset framtidens artist och fick stå kvar på scenen då Jirell fick ett av de tyngsta titlarna. Och priset kan man inte räkna som annat än ett tydligt kvitto på att Jireel, blott 17 år gammal, nu tagit en stadig plats i Musiksverige.

Annons

Annons

– Vi har länge haft ögonen på Jireel och hans karriär har gått spikrakt uppåt. Det är med stor glädje vi kan välkomna honom till Sensommar, säger Dino Vulic, festivalchef, Sensommar! i ett pressmeddelande.

Den unga rapparen är från Rågsved, söder om Stockholm och har på kort tid gått från ett uppmärksammat hiphop-löfte till en av landets största namn. Med låtar som "Som Mig”, “Langa Luren” och superhiten “Cataleya” slog han genom.

Nu ansluter han till Sensommars uppställning och kommer att spela den andra och avslutande festivaldagen.

– Jireel kommer avsluta den andra scenen på lördagen, vilket vi ser fram emot väldigt mycket. Jireel är en väldigt önskad artist och med det det färska "årets artist" priset på P3-Guld kan vi nog vänta oss en stor fest, säger Oscar Westerlind, Sensommar i ett pressmeddelande.

Och visst låter det som att artisten själv är taggad.

– Jag ser fram emot att stänga ner scen två på Sensommar i sommar, säger Jireel i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är följande artister klara: Alan Walker, Alesso, Hov1, Icona Pop, Jireel, Julie Bergan, Kapten Röd, Tove Styrke, Tjuvjakt. Fler artister kommer att släppas till Sensommar som hålls 6-7 juli.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan