Annons

Annons

Annons

Näsåker

Säkert! och rysk rock till Urkult – här är festivalens fyra nya bokningar

Nu släpper Urkult fyra nya artister – där det stora affischnamnet är Annika Norlin, mest känd under artistnamnet Säkert! I övrigt är det bland annat rysk rock och marockansk, spirituell musik som har bokats.

Text

Säkert! och Iva Nova. Bild: Pontus Lundahl/TT

Annons

Urkult har, precis som förra året, tilldelats ett stöd rån Musikverket till jämnställdhetsbokningen på festivalen. Nu, på den internationella kvinnodagen, passar de också på att släppa fyra nya, kvinnodominerade akter.

Den mest välkända artisten är Säkert!, Annika Norlin, som turnerar för första gången på sju år. Arrangören skriver i ett pressmeddelande att de är glada att få presentera en sådan stilsäker artist som henne och att de se fram emot att hon sprider sina texter på Urkultscenen.

Annons

Annons

Den andra akten som presenteras är Bnat Timbouktou från Marocko, en grupp av unga kvinnor som spelar Gnawa, något som arrangörerna beskriver som en spirituell sång-och musiktradition som ofta framförs av män i Marocko.

Läs också: Från nordisk folkmusik till feministisk rock – här är Urkults första bokningar

Bnat Timbouktou, en grupp från Marocko.

Till Urkult kommer även trion Norr om Stockholm som dammar av den glömde, svenska kvinnliga folkmusikhistorian. Arrangören skriver att trion har hittat en musikskatt som det är dags att damma av.

Iva Nova är den sista gruppen som presenteras och beskrivs som "Rysslands coolaste rockkvinnor" med en stor dos rock och inslag av jazz och elektronisk musik.

Årets festival hålls den 2-4 augusti.

Läs också: Urkult fyller på med fyra akter – allt från Gnucci till färggrann jazzfusion

Annons

Trion Norr om Stockholm.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan