Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Attackerar OS-stjärnorna i öppet brev: "Ni har alla blivit blåsta"

Längdskidåkaren Alexander Legkov var en av flera ryska stjärnor som stoppades från OS.

Nu går hans advokat till attack mot idrottarna som deltog i Sydkorea i ett öppet brev.

"Ni har alla blivit blåsta", skriver Christof Wieschemann bland annat.

Skandalomsusade Alexander Legkovs (till vänster) advokat har gått till attack mot OS-idrottarna i ett öppet brev. Bilder: TT (vänster) och Carl Sandin/Bildbyrån (höger).

Annons

Vad Legkovs tyske advokat menar är att de som faktiskt tävlade i Pyeongchang, och framför allt de som tog medalj, aldrig kommer att få veta hur det hade gått om de avstängda ryska idrottarna faktiskt hade varit med.

Om, som han ser det, alla de bästa hade fått delta.

"Jag önskar att ni hade fått chansen att vinna mot de bästa idrottarna från Ryssland. Men nu kommer ni aldrig få veta om ni hade tagit medalj i konkurrens med till exempel Viktor Ahn, Anton Shipulin, Sergej Ustiugov eller Alexander Legkov", skriver Wieschemann i det öppna brevet och fortsätter:

Annons

Annons

"Ni har blivit blåsta på en renhårig och fullödig seger och ni är offer för en aldrig tidigare skådad attack på de olympiska spelens integritet".

Längdstjärnan Alexander Legkov stängdes i november av på livstid av IOK (Internationella Olympiska Kommittén) och fråntogs sina medaljer från OS i Sotji 2014. Anledningen var att 34-åringen ansågs vara en del av den statsstyrda ryska dopningsapparaten som avslöjades 2016.

Idrottens skiljedomstol, Cas, friade sedan Legkov som trots det inte bjöds in till OS.

Annons

Annons

Till toppen av sidan