Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Kriminalvården rekryterar flera till Härnösand: "Ett viktigt arbete som gör skillnad"

Kriminalvården tar över allt mer av polisens transporter. Därför behöver myndigheten rekrytera mer än 200 kriminalvårdare för att klara det nya transportuppdraget. För Härnösand innebär det att Kriminalvården kan anställa upp till tio nya kriminalvårdare.

Bild: Jan Olby

Annons

Förra året fick Kriminalvården ett utökat uppdrag att ta över många av polisens transporter, skriver Kriminalvården i ett pressmeddelande. För Kriminalvården innebär det att förutom att transportera häktade och dömda till domstolar, häkten och anstalter även transportera klienter från Migrationsverket och Statens institutionsstyrelse samt patienter från landstingens psykiatri- och beroendevård.

Annons

I Härnösand rekryterar Kriminalvården därför ett tiotal kriminalvårdare samt runt fyrtio sommarvikarier till häktet i Härnösand och anstalterna Saltvik och Ljustadalen.

Annons

– Som kriminalvårdare är man den som har den dagliga kontakten med klienterna. Våra medarbetare behöver därför vara stabila och empatiska. Det är också ett arbete där man utvecklas i sin människokännedom och kommunikationsförmåga, säger Martin Höög, chef för Kompetenscenter Härnösand, i pressmeddelandet.

En 20 veckor lång betald utbildning till kriminalvårdare ingår i tjänsten, samt i förekommande fall en bilförarutbildning. För sommarvikarier ingår en kortare introduktionsutbildning.

– Det här är ett viktigt arbete som gör skillnad. Det handlar om att minska återfall i brott. Oavsett om du jobbar med transporter eller på häkte och anstalt, måste du våga tro på att människor kan förändras, säger Martin Höög, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan