Annons

Annons

Annons

Ishockey

Jättedrama när Modo föll – Troja tog tunga poäng i bottenstriden

Ett försvarshaveri under 30 sekunder – då hjälpte det inte att Modo spurtade och var bara millimeter från att ta matchen till förlängning.

Nu fortsätter streckdramat för Modo samtidigt som Troja fick andrum i bottenstriden.

Text

Kristian Jakobsson kvitterade till 1–1 mot Troja, men det räckte inte till poäng.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Modo rivstartade matchen, slet taktpinnen ur händerna på Troja och skapade massor de första 15 minuterna. Men laget som bara gjort två mål de senaste två matcherna har fortfarande svårt att hitta rätt.

För Plus-kunder: Fem heta punkter från det galna sekunddramat – Modo var nära att göra en Houdini igen

Ändå var Oscar Hedman, backen som gjort Modos två senaste mål, rätt nöjd ändå.

– Vi har bra intentioner, men vi måste komma på insidan lite mer. Jag är väldigt nöjd med första 15 minuterna, sade Oscar Hedman till CMore i första periodpaus.

Annons

– Ser ut som om att de har hemmaplan i dag, sade Trojas Mattias Åkesson.

Annons

Den andra perioden blev spelmässigt betydligt sämre: Modo blev ängsligare, Troja modigare och Erik Hanses fick betydligt mer att göra.

Modo fick en jättechans att ta ledningen när man fick spela fem mot tre i nästan en och halv minut men power play-spelet var rent bedrövligt.

För Pluskunder: OS-spelarens kärleksförklaring till Modo – utesluter inte en flytt: "Bara positiva saker att säga"

Det var inte Trojas som gjorde 1–0 i spel fem mot fyra genom Albin Nilsson. Men bara 16 sekunder bröstade Kristian Jakobsson in kvitteringen.

– Grymt viktigt att få den kvitteringen direkt så vi inte ger dem matchen. Målet var var flyt men de målen behöver vi, säger Kristian Jakobsson till CMore.

Tredje perioden blev dramatisk och Modo såg ut att ha gett bort matchen då Troja gjorde två snabba mål i mitten på perioden. Men Henrik Björklund reducerade och Sam Marklund hade en puck i nät med 17 sekunder kvar, men efter ringande ansåg man att det var hög klubba.

– Det är nära, men det är svårt att få se från min vinkel. Men vi får skylla oss själva när vi släpper in två snabba mål, säger Modo-kaptenen Magnus Häggström, till CMore.

Annons

För Pluskunder: Modomålvaktens splittrade känsla: "Inte så här det skulle sluta"

Annons

Troja/Ljungby–Modo 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Andra perioden: 1–0 (17.00) Albin Nilsson (David Rundqvist, Tor Immo) spel fem mot fyra, 1–1 (17.16) Kristian Jakobsson (Emil Molin).

Tredje perioden: 2–1 (11.06) Max Lindroth (Albin Nilsson, David Rundqvist), 3–1 (11.39) Nikolai Meyer (Jonathan Johnsson), 3–2 (17.54) Henrik Björklund spel fem mot fyra.

Skott: 21–36 (5–15, 10–6, 6–15).

Utv, Troja/Ljungby: 4x2. Modo: 2x2.

Domare: Johan Nordlöf, Solna.

Publik: 2 213.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan