Annons

Annons

Annons

Näsåker

Urkult fyller på med fyra akter – allt från Gnucci till färggrann jazzfusion

Urkult förgyller alla hjärtans dag med fyra härliga nyheter. Bland de nya bokningar hittas ett återbesök av Gnucci och färgsprakande Dagadana från Polen och Ukraina.

Text

Färgsprakande Dagadana från Polen och Ukraina och Gnucci är två av fyra akter som nu släpps till årets Urkult. Foto: Montage/Dominika Dyka Treti Pivini/Esteban Wautier

Annons

I slutet av januari släpptes de första fyra bokningarna inför sommarens festival, där bland Beatrice Eli och Ladama. Nu presenterar arrangören ytterligare fyra färska akter inför Urkult 2018.

Läs också: Från nordisk folkmusik till feministisk rock – här är Urkults första bokningar

Annons

Annons

Gnucci gästade Urkultscenen för fyra år sedan och i sommar kommer hon tillbaka. Hennes förra spelning i Näsåker beskrivs så full av energi att inte ens de ståtliga tallarna kunde hålla sig stilla. Och i ett pressmeddelande är det tydligt att arrangörerna hoppas på repris.

I år finns det ett återkommande tema både i Urkults artistbokningar och aktiviteter, i fokus står nämligen kvinnors berättelser genom tiderna och ett exempel på det är nya bokningen Hilleviensemblen där Emma Ahlberg Ek med flera tolkar Hillevi Öberg, en 18-årig Sundsvallstjej som 1918 tog juryn med storm som enda kvinna i en fioltävling. Det lovas en musik- och berättarföreställning där publiken får följa ett spännande levnadsöde.

På Urkult 2018 kan man höra Emma Ahlberg Ek (på bild) med flera tolka Hillevi Öberg. Foto: Anna Gullmark

Tredje akten är Dagadana från Polen och Ukraina. De är känd för sina färggranna kreationer tillsammans med sin unika blandning av folk, jazz och elektronisk musik.

Sista namnet som presenteras är akten Cats & Dinosaurs som bjuder på både politik och swing. Här handlar det inte bara om musiken utan de lyfter även mycket av det rådande politiska klimatet med både humor och allvar.

Annons

Årets festival hålls den 2-4 augusti.

Cats & Dinosaurs. Foto: Camilla Topuntoli

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan