Annons

Annons

Annons

Året som gått i Ångermanland 2017

Händelserikt år med många snackisar – här är nyheterna som engagerat flest i Ångermanland

Ett år av sorg och ilska – men också glädje och hopp.
Ångermanlänningarna har pratat om mycket – men det är sjukhuskampen i Ådalen och ishockey som engagerat mest på sociala medier.

Text

TV: Första bilförlossningen efter BB-stängningen (publicerad 23 februari).

Inbäddat innehåll

I februari 2017 rapporterade vi om den första bilförlossningen efter BB-stängningen i Sollefteå. På Allehandas Facebooksida interagerade tusentals personer på olika sätt – och kommentarsfältet till artikeln fylldes snabbt med förtvivlan och ilska.

Annons

"Vilket vansinne! Vi lever inte på stenåldern utan år 2017", skriver en person.

Annons

"Detta är ju inte klokt!!!", skriver en annan.

En månad tidigare blev bilförlossningskursen i Sollefteå en världsnyhet, men även andra nyheter kring kampen i Ådalen har engagerat under året som gått.

I Ångermanland har vi pratat mycket om sjukhuskampen i Sollefteå. Men även den historiska Prideparaden i Örnsköldsvik – och Markus Olssons tragiska bortgång rörde upp olika slags känslor.

Bild: Jenny Eriksson Ahlm, Hanna Persson, Peter Forssell

Vi har även pratat mycket om sport. I slutet av januari hyllades Peter Forsberg av NHL under deras hundraårsjubileum. Han utsågs som en av de bästa spelarna genom tiderna. Nyheten diskuterades flitigt och delades på sociala medier. I somras röt Gottne IF:s sportchef ifrån mot rasismen som riktas mot klubbens spelare. Mats Falck hyllades på Facebook för att han satte ner foten.

I april svepte en djup sorg över Örnsköldsvik då 20-årige ishockeyspelaren Markus Olsson omkom.

Annons

"Svartaste helgen på evigheter. Först terrorattacken I Stockholm och nu detta. Alla mina tankar går till familjen och nära och kära", skrev en person på sociala medier.

Annons

Flera tusentals Ö-viksbor visade sin sorg och sitt stöd på olika sätt under rapporteringens gång.

Jerry Engström bjöd på fika.

Bild: Privat, Anders Lidén

I maj drabbades Sverige av bedrägerisamtal som såg ut att komma från Somalia. Allehanda.se var snabb med att varna om bluffen i sociala medier och läsarna hjälpte till att sprida informationen. Varningen delades över tusen gånger på Facebook och nådde nästan hundratusen personer.

Men det har också funnits utrymme för kärlek under 2017. I september hölls Örnsköldsviks första Prideparad och det var många som tyckte att det var en historisk dag. På sociala medier hyllades initiativet och hjärt-emojisarna avlöste varandra. En annan lättsammare nyhet som det pratades om var när Jerry Engström bjöd på fika längs E4. I november uppstod trafikkaos och skapades långa köer bildades. Jerrys insats spred värme bland frusna trafikanter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan