Annons

Annons

Annons

Sensommar 2018

Första artisten klar för Sensommar 2018: "Väldigt efterlängtad bokning"

På onsdagen blev det klart att den norska artisten Alan Walker kommer att spela på Sundsvallsfestivalen Sensommar 2018. Artister gör därmed sin första konsert i Sundsvall.
– Vi är otroligt glada att kunna inleda nästa sommar med en sån grym bokning som Alan Walker, säger Oscar Westerlind, VD för Höga Kusten Nöje i ett pressmeddelande.

Text

Festivalen Sensommar har under åren blivit mer och mer populär i Sundsvall. Förra året fick publiken uppleva bland annat Otto Knows och Steve Angelo, före detta medlem av house-kollektivet Swedish House Mafia.

Upplägget för 2018 har fram tills onsdagen inte annonserats, men nu är det klart att en av Norges största musikexporter Alan Walker kommer att spela på festivalen.

Annons

– Han är en väldigt efterlängtad bokning från både oss och publiken, säger Dino Vulic, festivalchef för Sensommar i ett pressmeddelande.

Annons

Sensommar 2017.

Läs också: Sensommar blev en lugn tillställning för polisen: "Bra nivå på berusningen"

Alan Walker slog igenom 2015 med låter "Faded" som idag streamats på Spotify över 740 miljoner gånger och har sedan dess växt fram till en av de mest populära artisterna inom genren house.

– Han är en av de mest önskade artisterna inför nästa sommars festival så vi är otroligt glada att kunna ge publiken det de vill ha, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje.

– Alan Walker är otroligt älskad av publiken, det blir en show i världsklass, säger Dino Vulic.

Alan Walker är den första artisten att bli klar för Sensommar 2018 och arrangörerna meddelar att flera artister kommer att annonseras snart.

Alan Walker. Foto: Izabelle Nordfjell / TT

Bild: TT

Läs också: Sensommar tillbaka 2018 – stannar kvar på Idrottsparken: "Vi har hittat rätt"

Annons

Annons

Läs också: Så många var på Sensommar – planerar för nästa år: "Känns som att vi hittat vårt koncept"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan