Annons

Annons

Annons

Ishockey

Erik Sandberg inför SDHL-helgen: "Hiirikoski är långt ifrån ensam om att vara en attraktion i ligan"

Hockeypuls SDHL-krönikör Erik Sandberg ser fram emot en späckad SDHL-helg.

Erik Sandberg, Hockeypuls SDHL-krönikör.

Annons

Ett veckoslut med flera matcher som får mig att vibrera av iver är här. Tabellen ljuger aldrig och därför blir dubbelmötet mellan Luleå och Modo inte bara intressanta. Dom blir högintressanta.

 

Vi har vant oss vid ett Luleå som tillhör den absoluta toppen. Trots att Luleå har möjligheten att ta serieledningen när samtliga lag spelat lika många matcher är upplevelsen att det finns än mer att ta ut ur laget. Fjolårets debacle ska inte upprepas. Luleå är ute på ett mycket större uppdrag än att dominera i seriespelet. Det är i nästa steg man vill dominera.

 

Jag har tidigare sagt att den som inte tycker om Jenni Hiirikoskis sätt att spela ishockey inte tycker om ishockey. Jag har inte ändrat mig. Det blir därför - och som alltid - en upplevelse att se henne live. En fröjd för ögat, en välsignelse för ett ibland cyniskt hockeyhjärta.

Annons

Annons

 

Hiirikoski är långt ifrån ensam om att vara en attraktion i ligan. Michelle Karvinen, Ronja Savolainen, Johanna Fällman, Emma Nordin, Rebecca Stenberg är bara några namn på sevärdheter.

 

På andra sidan av isen väntar höstens lag Modo. Den här gången utan Sidney Morin. Det kommer att märkas, men Modo står inte och faller med Morin. Modo är så mycket bättre än så.

 

På fredag kväll möts lagen i Fjällräven Center - en match som Hockeypuls sänder - och jag förväntar mig något alldeles extra. Något utöver det vanliga. En hockeyupplevelse.

 

Lagen möts på lördagen i Luleå i ett klassiskt back-to-back möte. Jag tror det kan bli två matcher vi kommer att blicka tillbaka mot när vi ska summera säsongen.

 

På lördag möter AIK - HV71. Hockeypuls sänder även den matchen. Den är intressant av helt andra anledningar. HV71 är ett bra hockeylag, men som blandat och gett under hösten. Det har sina förklaringar i att man låtit många unga spelare ta plats i laget. Jag menar inte att ojämnheten är deras fel. Inte alls. Däremot har HV71 visat ledarskap när man ibland vågat åka till bortamatcher med korta och tunna lag. Anledningen? Därför att man vill värna dom unga spelarnas skolgång. Det är en viktig signal till spelarna och ett bra beslut.

 

HV71 börjar så sakteliga ta sig uppåt i tabellen. Det blir svårt att komma ikapp topp tre lagen, men jag är övertygad om att man vill utmana Djurgården om fjärdeplatsen. Ska det lyckas krävs det vinst mot AIK på lördag. Ett AIK som nog får finna sig att fightas med Brynäs om placeringarna sju till åtta. HV71 brukar inte vinna särskilt ofta i Stockholm, men nu är man där på en helg vilket borde betyda en bredd som fäller avgörande till deras fördel. Intressant ska det hur som helst bli.

Annons

Annons

 

Hockeypuls sista sändning för den här gången är mötet mellan AIK och Göteborg. Ett Göteborg som i sina bästa stunder är betydligt bättre än sitt rykte. Missar inte den matchen. En annan match ni inte ska missa är Djurgården mot Leksand. Två lag som kan överraska vilket lag som helst när andan faller på. Frågan är om dom kommer att överraska varandra? Svaret på den frågan vill jag inte missa.

Ni märker? En bra SDHL-helg väntar.

 

Jag längtar till att få se Jenni Hiirkoski bestämma på isen, att få ta del av Lisa Johanssons spetskompetens och till att ännu en gång njuta av Genevievé Bannons sätt att förädla vår sport.

Erik Sandberg

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store

► Hockeypuls på Google Play


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan