Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gullänget

Byggstart för nytt gruppboende i Kroksta

Örnsköldsviks kommun bygger en helt ny gruppbostad i Kroksta. Boendet får sex lägenheter.

Örnsköldsviks kommunhus.

Bild: Arkivbild

Annons

Nysatsningen riktar sig till personer som har beviljats boende enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Gruppbostaden placeras i anslutning till redan befintlig daglig verksamhet.

Placeringen kommer att underlätta för boende som av olika anledningar har svårt att ta sig till daglig verksamhet. Nybygget blir också en välkommen standardhöjning för såväl boende som personal.

Annons

Annons

Fasadskiss: Tecnicon konsult

– Det är jätteroligt att vi nu äntligen kan påbörja byggnationen av en ny gruppbostad för personer med funktionsvariation i Örnsköldsviks kommun, för att möta det utökade behov som vi ser, säger Linda Mikaelsson, avdelningschef för LSS vid Örnsköldsviks kommun.

I en nyligen gjord utredning framkommer behov av ännu fler gruppbostäder som behöver stå klara 2020 respektive 2022.

Läs också: Snabbt avverkat kommunfullmäktige i Ö-vik

– Om trenden fortsätter, är bygget i Kroksta bara början. Det känns bra att vi får nya boenden som är anpassade för målgruppen fullt ut och som också bidrar till ökad självständighet och delaktighet som möjliggör att individerna får ”leva som andra”, vilket också är lagens intention, säger Linda Mikaelsson.

Den nya gruppbostaden i Kroksta beräknas kosta 17,2 miljoner kronor och stå klar för inflyttning i december 2018. Markarbetet påbörjas redan under vecka 46. Från och med onsdag beräknas pålningsarbete förekomma, vilket kan påverka boenden i området en kort tid framåt.

Annons

Under våren kommer det att hållas en informationsträff för berörd målgrupp och deras anhöriga. Tilldelningen av bostäderna kommer att baseras på individuella behov och strävan efter en bra gruppsammansättning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy