Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggningen av BUP i Kramfors överklagas: "Provocerande att patientperspektivet saknas"

Den 20 september beslutade regionfullmäktige i Västernorrland att lägga ner barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, i Kramfors. Nu överklagas beslutet till länsrätten. Bakom överklagandet står den ideella föreningen Sollefteå Framtidens akutsjukhus.

Nils-Gunnar Molin, ordförande i Sollefteå Framtidens akutsjukhus

Bild: Peter Forssell

Annons

Föreningen, som överklagat nästan alla beslut som landstinget fattat om neddragningar i Ådalen, har läst igenom beslutet noggrant och skjuter in sig på flera argument som man menar är direkt felaktiga.

Dessutom poängterar de att patientperspektivet saknas i riskanalysen.

"Vi vet att behovet av BUP har ökat i landet och länet under de senaste åren. Att man väljer att bortse från det viktigaste perspektivet, patientens, är direkt provocerande", skriver föreningens ordförande Nils-Gunnar Molin i överklagandet.

Annons

Molin tar också upp vad han anser vara helt felaktiga uppgifter om rekryteringsproblem.

"Beslutsunderlaget är riggat på så sätt att fullmäktige ska få bilden av att det är rekryteringsproblem som lett till dålig arbetsmiljö och sedermera en temporär stängning. Men i själva verket beskriver personalen att det är den organisationsförändring som genomförts med en gemensam chef för vuxenpsykiatrin och BUP som gjort att BUP hamnat i skuggan av vuxenpsykiatrin och personal har blivit sjukskrivna och valt att sluta", skriver han.

Annons

Föreningen poängterar också att den lokalhyra man säger sig spara in bara flyttar kostnaden inom organisationen eftersom det är regionen som äger lokalerna.

Nu vill Sollefteå framtidens akutsjukhus att beredningen av hela ärendet görs om. Under tiden vill de att den temporära stängningen av enheten hävs och att man genast börjar rekrytera till BUP i Kramfors.

För Plus-kunder: Förening kräver att psykiatribeslutet dras tillbaka

För Plus-kunder: Kräver att BB-beslutet dras tillbaka - Hävdar att landstinget hemlighållit handlingar

Annons

Läs också: Sjukhusförening i Sollefteå till kammarrätten – vill ha juridisk tolkning av kommunallagen


Jörgen Sundin

0620-257 92
jorgen.sundin@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy