Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Förre GIF-favoriten missade match – på grund av blodförgiftning

Daniel Sliper skulle starta för Örgryte mot Falkenberg.
Då tvingades han kasta in handduken kort före avspark på grund av blodförgiftning.
– Jag har ingen aning om jag kan spela nästa match, säger han till GT.

Daniel Sliper kom aldrig till spel mot Falkenberg för Örgryte.

Bild: Magnus Grimstedt

Nu 30-årige Daniel Sliper spelar för närvarande i superettan med Örgryte efter att han lämnat GIF Sundsvall efter säsongen 2015.

Via Assyriska hamnade han alltså i Örgryte där det under söndagen var tänkte att han skulle ta plats i startelvan bortamatchen mot Falkeneberg.

Annons

Annons

Men kort innan avspark meddelade ÖIS att Sliper inte skulle komma till spel på grund av blodförgiftning.

Efter matchen berättade Sliper vad som hänt.

– Ett helt vanligt nageltrång som blivit infekterat. Det har kommit smuts i det och fingret har svullnat upp, men jag har inte tänkt så mycket på det. Sår på kroppen får man ju hela tiden. Jag började känna det tidigare i veckan och har blivit mer och mer öm. Det har gått åt fel håll, säger han till GT.

Lagläkaren Lars Persson behandlade Slipers sårskada på plats i Falkenberg och den förre GIF-spelaren kunde sedan följa matchen från avbytarbänken, en match som slutade 1–1.

– Han fick öppna upp ett större sår i fingret och rensa ut var och så. Han sa att jag inte fick spela, vilket jag köpte helt. Nu blir det penicillin några dagar och jag hoppas att det blir bra. Jag har ingen aning om jag kan spela nästa match. Jag tar det lugnt så att det får läka ut, säger Sliper.

Sliper har startat 15 av ÖIS 24 matcher och hoppat in i ytterligare sju. På dessa framträdanden har det blivit fem mål och en assist.

Inbäddat innehåll

Annons


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan