Annons

Annons

Annons

Miljontals kan missa VM-kvalet och U21-EM efter tv-bråket

Telia och Discovery Networks Sweden kommer inte överens.
Då kan ungefär 1,5 miljoner människor missa VM-kvalmatchen mot Frankrike – och U21-EM i fotboll.
– Vi tycker att det är tråkigt och sorgligt att Telia väljer att begränsa valfriheten, säger Discovery Networks Swedens presschef Dan Panas till SportExpressen.

Sverige och Frankrike möts i VM-kvalmatch 9 juni. En match som över en miljon tittare nu kan komma att missa.

Bild: Christophe Ena

Telia meddelar i ett pressmeddelande att man från och med den 8 juni inte längre kommer att sända Discoverys kanaler – som bland annat bestås av Kanal 5, Kanal 11, Kanal 9 och Eurosport.

Annons

– Tyvärr harvi inte kommit överens i förhandlingen. Vi har gjort allt vi har kunnat för atthitta en lösning och vi är uppriktigt ledsna över att våra kunder kommer ikläm. Discovery vill fortfarande begränsa var och på vilket sätt våra kundertittar på tv kombinerat med orimliga prishöjningar, och det kan vi inteacceptera, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär i ett pressmeddelande.

Annons

En dag efter att kanalerna försvinner ur Telias utbud tar Sverige emot Frankrike i VM-kvalet.

En match som nu alltså ungefär 1,5 miljoner svenska tittare kan komma att missa om inte parterna hittar en lösning. Även sommarens U21-EM i fotboll drabbas av bråket.

– Vi tycker att det är tråkigt och sorgligt att Telia väljer att begränsa valfriheten att titta på sedan länge efterlängtad sport som VM-kvalmatchen Sverige-Frankrike och U21-EM med ett talangfullt Sverige som regerande mästare, säger Discovery Networks Swedens presschef Dan Panas till SportExpressen.

Telia meddelar att abonnenterna i stället för de berörda kanalerna kommer att erbjudas innehåll från bland annat HBO Nordic.

Fakta – kanalerna som Telia slutar sända:

Kanal 5

Kanal 9

Kanal 11

Eurosport 1

Eurosport 2

Discovery Channel

Discovery Science

Discovery World

Discovery ID

TLC

Animal Planet


Oskar Schriever-Abeln

019-15 50 37
oskar.schriever-abeln@mittmedia.se


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan