Annons

Annons

Annons

Ishockey

Bäckström om varför han hatat att möta Lundqvist och inte hälsat på Nylander: "Vi sa ingenting alls till varandra"

Nicklas Bäckström har gjort succé i både NHL och VM. I en intervju med Expressen berättar han om relationen till William Nylander och varför han har hatat Henrik Lundqvist.

När NHL-säsongen tog slut för Nicklas Bäckström var det två kollegor som peppade honom att ta sig till VM istället.

- Jag ville verkligen hit. NHL-säsongen fick ett tråkigt slut och jag ville inte gräma mig över det. Och det är alltid speciellt att spela i svenska landslaget. Sedan pratade jag med William Nylander och Gabriel Landeskog också, säger Bäckström till Expressen.

Annons

Annons

Bäckström lärde känna Nylander redan när han spelade tillsammans med Williams pappa Michael i Washington, men det är inte alltid de är vänner. I den första omgången av Stanley Cup-slutspelet mötte Bäckströms Washington Nylanders Toronto och då ser relationen helt annorlunda ut.

– Då pratade vi inte alls med varandra. Vi hälsade inte på varandra. Det gör man inte med motståndare under slutspelet i NHL. William är dessutom en av Torontos bästa spelare. Vi sa ingenting alls till varandra. Det blev någon hakning här och där och någon crosschecking, säger Bäckström.

Den förre Brynässtjärnan har även haft svårt för sin landslagskollega Henrik Lundqvist när de spelat mot varandra i NHL.

– Jag hatar att möta honom. Det är ett helvete. Jag gör aldrig mål på honom...


Åsa Jakobsson

060–19 71 79
asa.jakobsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan