Annons

Annons

Annons

Kampsport

Härnösands frammarsch i brottning fortsätter – två medaljer på JSM: "Vi börjar se resultat"

Ett guld och ett silver lyckades Härnösand få med sig hem efter JSM i Arboga.
Bakom de fina prestationerna står 17-åringarna Joline Österlund och Wilma Persson.
– Det var en känslomässig och lustfylld vinst för henne och teamet, säger Härnösandstränaren Rikard Persson.

Joline Österlund, till vänster, och Wilma Persson, till höger, stod för fina prestationer under JSM.

Bild: privat

Härnösand fortsätter att göra avtryck i övriga Brottarsverige. Succén på Norrländska Elitbrottingarna tidigare i år var bara en av framgångarna. Då fick Härnösands Brottklubb med sig 13 medaljer hem och Brännans IF lyckades ta två stycken pallplatser.

Annons

Annons

I helgen avgjordes junior–SM i Arboga och även den här gången visade Härnösand vägen. Brännans IF:s Joline Österlund tog ett silver i 48 kg efter en förlust mot Helsingborgs Lovisa Ljungström. Härnösands BK:s Wilma Persson nådde däremot hela vägen i 55 kg-klassen.

– Wilma lyckades vända och vinna finalmatchen med poängen 10-6 efter full tid. Det var en känslomässig och lustfylld vinst för henne och teamet efter alla skadeproblem som hon haft de senaste åren, säger tränaren Rikard Persson.

En del i distriktets framgång menar Rikard Persson är satsningen på gemensamma träningar för de äldre tjejerna med hjälp av tränaren Javad Cholampor.

– Han är en mycket meriterad tränare, han har bland annat landslagsuppdrag för svenska damlandslaget och senast för det thailändska fristilslandslaget med på sin meritlista. Den här satsningen gör vi för att kunna möta konkurrensen från framförallt södra Sverige och nu börjar vi se resultatet av samarbetet.

Närmast för tjejerna ligger nu den internationella tävlingen Tallin Open som äger rum nästa helg. Då ställer dessutom Wilma Perssons bröder, Elias och Gustav, upp på mattan.

– Förhoppningsvis kan vi gå långt och få med oss ett antal segrar, men det är svårt att förutse hur det kommer att gå, med tanke på att vi inte vet hur konkurrensen ser ut, säger Rikard Persson.

Annons


Anna Svedberg

0660-29 55 32
anna.svedberg@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan