Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

S-kvinnor fortsatt kritiska mot KD-politiker: "Vilka förslag har du lagt, Soledad?"

Svar på Soledad Henriquez ”Svar Direkt”, som var ett svar på insändaren ”KD:are slår tillbaka mot S-kritiken: "Har ni inte haft något att säga medborgarna sedan valet 2014?”, Ordet fritt 20 januari.

Vi minns rätt – och viktigast av allt är barnen! Självklart ska man prioritera sina barn om de är sjuka.

Därför är det bra att vi i Sverige har en modern familjepolitik som ger föräldrarna den möjligheten.

Vi två ingår i ett lag och vi, S och MP, har presenterat ett stort antal förslag och vi har fattat många viktiga och ibland svåra beslut för att komma tillrätta med de utmaningar vi har.

Annons

Annons

■■ För fler insändare, klicka här.

En av dessa utmaningar är att återställa det underskott som uppstod när den borgerliga vårdalliansen styrde landstinget.

Vi är med och tar ansvar för att säkra framtidens sjukvård. Sedan är vi ju nyfikna på vilka konkreta förslag som du, Soledad Henriquez, har presenterat för medborgarna för att komma tillrätta med det underskott ni lämnade efter er.

Vi vet att du anser att det inte är din uppgift att lägga förslag utan din uppgift är i huvudsak att säga återremiss eller nej.

Birgitta Häggblad

(S)

Karin Nordin

(S)

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Svar Direkt:

Vi har en lång väg kvar innan det är självklart för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt. Vi har, som ni själva har gett exempel på, en debatt som handlar om att ifrågasätta och misstänkliggöra ledamöter med små barn. Därför blir ni inte trovärdiga när ni säger att "viktigast av allt är barnen". Särskilt inte efter att ni lagt ned BB i Sollefteå.

Nästa år är det val. Landstingsdebatten måste handla om sjukvårdsfrågor – inte bortförklaringar. Vi Kristdemokrater har under det senaste åren lyft behovet av att säkra grundläggande akutsjukvård i hela länet och kvinnors rätt till en god förlossningsupplevelse. Det är frågor som vi även i fortsättningen kommer att driva.

Annons

Soledad Henriquez

(KD)

Soledad Henriquez (KD).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan