Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1

Brunflo fick en poäng med sig efter straffar: "Jag skyller sällan på domarna men vi kunde haft tre poäng"

Brunflo fick en trög start mot Lejon med en snabb baklängespuck. Hemmalaget hade öppnat i så våldsamt tempo att de tröttade ut sig själva. Det var Brunflo som regerade sista perioden, men de lyckades inte göra några mål.
– Det har varit en akilleshäl för oss hela säsongen, säger assisterande tränare Henrik Lundqvist efter 1–2-förlusten efter straffar.

Text: 

Brunflo började inte matchen önskvärt. Efter tre minuter utvisades August Höijer för slashing och med en man kort hos gästerna straffade hemmalaget direkt. 1–0 i baken var inte inledningen som Brunflo behövde som fortfarande jagar första trepoängaren efter jul.

– Vi visste att de skulle öppna matchen med våldsam fart, det gjorde att vi inte riktigt hängde med i början men å andra sidan så orkade inte de hela vägen till slutet istället, säger Henrik Lundqvist.

Höijer fortsatte att spendera tid i utvisningsbåset i första perioden efter 2+2 för en hög klubba men laget på isen lyckades hålla tätt i boxplay efter första baklängesmålet. Skotten i första var 17–10. Berge gjorde det bra i målet trots mycket att göra.

Annons

– Det märks att vi har en rutinerad kille där bak, han gör det han ska, är lugn och tar sina puckar. Han vet att mycket står på spel, säger Lundqvist om Johan Berge i målet.

Annons

Arkivbild.

Bild: Amelia Mauritzon

Men för att ge tillbaka till sina medspelare inledde samme Höijer andra perioden med att passa fram till kvitteringsmålet som Simon Bergsten kunde skjuta i mål. Det blev Brunflo som gjorde enda målet i andra vilket gjorde att lagen låg lika inför sista perioden. Brunflo hade inte många fler skott mot mål i andra men lyckades producera ändå, dessutom lyckades de även värja hemmalaget från mål. Skotten var ynka 6–5.

– I andra började de gå bort sig och Simon Bergsten kunde skicka iväg ett skott från blå som letade sig in, säger Lundqvist.

I sista perioden vaknade Brunflo till liv, 17 skott kunde de skicka på hemmakeepern som gjorde det bra och höll tätt. Brunflo hittade rätt i försvarsspelet och nu var det Lejon som bara fick iväg sex puckar på Johan Berge. Lejon tog en timeout med tre minuter kvar, utan resultat. Men när hemmalaget fick en spelare utvisad med bara en minut kvar av sista perioden valde även Brunflo att ta en timeout, även där utan resultat, matchen gick till förlängning.

– I sista började Lejon gå på knäna och vi kunde växla upp, vi hade 17 skott på mål. Det är ju bara att vi inte sätter några puckar, det har varit vår akilleshäl hela säsongen, säger Lundqvist.

Annons

Annons

Förlängningen blev även den mållös, trots att båda lagen fick en varsin spelare utvisad. Pierre Larsson åkte ut 2+10 för checking to the head.

– Jag skyller inte ofta på domarna men den är helt galet dömd, vi kunde ha haft med oss tre poäng, jag måste kolla mer på den i efterhand, säger Lundqvist.

Istället skulle matchen avgöras på straffar och där var det hemmalaget som drog det längsta strået.

– Senast fick vi fira en straffseger, nu får vi bita i det sura äpplet. En poäng har vi i alla fall med oss, säger Lundqvist.

Lejon – Brunflo 2–1 (1–0,0–1,0–0,0–0,1–0)

Målen: 1–0 (03.22) Max Wedjesjö, 1–1 (24.38) Simon Bergsten, 2–1 (GWS) Filiph Laine.

Skott: 31–34


Amelia Mauritzon

063-16 16 10
amelia.mauritzon@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan