Annons

Annons

Annons

Ramvik

Inbrott hårt slag mot Ramviks IF: "Riskerar gå ut över ungdomsverksamheten"

I ett slag försvann två röjsågar, en motorsåg, sågklingor och 50 liter bensin. Inbrottet hos Ramviks IF i Hälledal natten till i torsdags är ett rejält bakslag för föreningen.

Läs mer: Inbrott i Ramviks klubbhus

Ett hårt slag för föreningen, menar Ramviks IF:s ordförande Hans Rosengren, efter inbrottet natten mot torsdagen.

Bild: Privat

– Vi har en ansträngd ekonomi i föreningen och alla jobbar ideellt. Risken är att det kommer att gå ut över de runt 150 ungdomar som tillbringar flera kvällar i veckan på fotbollsplanen. Planerade inköp av bollar och träningskläder riskerar att skjutas på framtiden, berättar Hans Rosengrens, ordförande i Ramviks IF.

Inbrottet upptäcktes tidigt på torsdagsmorgonen av en av de ideellt arbetande medlemmarna som kom för att titta till klubbhuset. Hänglåset till den container där maskinerna förvarades var avklippta och luckan öppen. Värdet på det stulna godset uppskattades i går till minst 25 000 kronor.

Annons

Annons

– Det är jättemycket pengar för en ideell förening och det går ju ut över verksamheten. Idrottsföreningen är lika viktig som skolan för bygden, säger Hans Rosengren.

Läs mer: Kommunen betalar för nedbrunnen klubbstuga

Ramviks IF har tidigare drabbats av inbrott och skadegörelse i sin klubbstuga.

Bild: Gunnar Stattin

Till veckan var en skulle motionsspåren i Ramvik röjts av medlemmar i Ramviks IF, men den aktiviteten måste nu ställas in.

– Först måste vi köpa in nya maskiner. Inte nog med att inbrottet frestar på föreningens ekonomi, det orsakar en massa merarbete också, säger Hans Rosengren.

Han hoppas nu på tips från allmänheten. Händelsen är polisanmäld och vissa spår har säkrats.

– Vi har lagt ut en vädjan på Facebook till folk att hålla ögon och öron öppna.

Ramviks IF har blivit utsatt inbrott tidigare.

– För några år sedan drabbades vi av inbrott i klubbstugan. Även om ingenting blev stulet blev skadegörelsen kostsam för föreningen. Bland annat förstördes ett larm son då nyligen installerats, säger Hans Rosengren.

Annons

■ ■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.


Ulf Westman

0611-55 48 20
ulf.westman@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan