Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Biltema tror på Örnsköldsvik: "En väldigt intressant region"

Biltema planerar öppna en butik i Örnsköldsvik – och räknar med att det kommer att bli en bra affär. "Vi har gjort noggranna analyser av kundunderlaget", säger marknadsansvarige Henrik Jarl.

Inbäddat innehåll

Biltema har butiker både i Sundsvall och Umeå, men är inte oroliga för att kundunderlaget i Örnsköldsvik inte ska räcka.

Bild: Maria Eilertsen

Som vi kunde avslöja förra veckan planerar giganten Biltema – med 126 butiker i Norden – att etablera sig i Örnsköldsvik.

Läs mer: Biltema vill etablera sig i Örnsköldsvik – här har kedjan sökt bygglov för jättebutik

Annons

Planen är att öppna en butik på 5000 kvadratmeter i Hästmarksvägens förlängning.

Annons

– Det är en butik av "normalstorlek" i Sverige. Vi har några butiker som är upp emot 7000 kvadratmeter, men de flesta av våra nya varuhus ligger runt 5000, säger Biltemas marknadsansvarige Henrik Jarl.

Biltema har i dag långt ifrån enbart bildelar. Företaget har runt 19 000 artiklar i sortimentet inom en mängd produktområden; bil, båt bygg, fritid etc.

Detta på en butiksyta av 5000 kvadratmeter kräver en hel del anställda och etableringen kommer naturligtvis att innebära arbetstillfällen i Örnsköldsvik.

– Vi räknar med att behöva 15 till 20 anställda, säger Henrik Jarl.

Läs också: Så tycker Örnsköldsviksborna om att Biltema är på väg hit

Som de flesta förmodligen känner till finns Biltema i dag både i Umeå och Sundsvall. Kan det då vara en bra affär att öppna en butik på – med norrländska mått mätt – lagom pendlingsavstånd mellan dessa två?

– Vi ser regionen som väldigt intressant och har gjort noggranna analyser av kundunderlaget. Vi har många kunder i regionen och nu blir det betydligt enklare för flertalet av dess att handla hos oss, svarar Henrik Jarl.

Projektet är fortfarande i sin linda. Biltema har begärt bygglov på fastigheten i Hästmarksvägens förlängning, men detaljplanen tillåter i dag inte handel i området. En ny detaljplan måste därför göras. Även om kommunen är positivt till etableringen torde den processen ta ett halvår till ett år.

Annons

Annons

När Biltema kan öppna sin butik i Örnsköldsvik är oklart.

– Det är för tidigt att kommunivera något kring detta, säger Henrik Jarl.

Från ax till limpa – bygglovsansökan till öppning – brukar det ta Biltema två till tre år. Så 2018 i bästa fall, mer troligt 2019, är gissningen att portarna kan slås upp.


Ulf Häggqvist

0660-29 55 90
ulf.haggqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan