Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Stor fastighetsaffär i Sollefteå – Hågestaområdet sålt

Hågestaområdet i Sollefteå, före detta regementet I21, har sålts. Ny ägare är NP3 fastigheter.

Regementet lades ned 2000 och har sedan dess förvaltats och ägts av statliga Vasallen. Redan för ett par år sedan bestämde sig Vasallen för att sälja sitt fastighetsinnehav, i hela landet, och nu har man sålt Hågesta.

– Vi tycker att det här är en bra affär för NP3. Den personal som jobbar med Hågesta har gjort ett väldigt bra jobb och det finns stor potential att utveckla området ytterligare, säger Andreas Nelvig, vd på NP3 Fastigheter.

Hågestaområdet i Sollefteå, gamla I21, har fått nya ägare.

Bild: Karin Rickardsson

Området består av 44 byggnader om sammanlagt 48 600 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet ligger på 24,4 miljoner kronor och området är till 90 procent uthyrt. NP3 Fastigheter gav 211 miljoner kronor för Hågestaområdet.

Annons

Annons

I köpet ingår inte Trygghetsboendet, som Vasallen behåller. Dessutom äger kommunen badhuset och en del parkområden och Ica äger sin fastighet själv.

I dag är Sollefeå kommun den största hyresgästen, de hyr bland annat en gymnasieskola. Andra stora hyresgäster är Migrationsverket och Fortifikationsverket.

NP3:s ambition är nu att locka ytterligare verksamheter och hyresgäster till Hågesta.

– Vi ser inte som andra riskerna i Sollefteå, jag tycker att det är en stabil hyresmarknad. Det visar om inte annat den utveckling Hågestaområdet haft på senare år, säger Nelvig.

Har ni några nyheter på gång?

– Vi kommenterar aldrig sådant. Men vi tar över den personal som jobbat åt Vasallen och de ska få fortsätta med det utmärkta arbete de redan gör.

NP3 fastigheter äger sedan tidigare två fastigheter i Sollefteå. De fastigheterna, där Cityhotellet, Nordea, Försäkringskassan och Tidningen Ångermanland med flera ligger är ihopbyggda på Storgatan och Kungsgatan.

– De fastigheterna har skötts från annan ort. Nu kommer personalen på Hågesta att få ta över ansvaret även för den och det kommer att bli bättre, säger Nelvig.

Annons

NP3 Fastigheter är ett bolag med fokus på kommersiella förvaltningsfastigheter med hög direktavkastning i norra Sverige. Fastighetsbeståndet är indelat i sex marknadsområden varav Sollefteå ingår i Sundsvall.

Den 30 juni tar NP3 fastigheter formellt över Hågestaområdet.

Läs också: Sollefteå framtida gymnasieskola utreds.


Jörgen Sundin

0620-257 92
jorgen.sundin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan