Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Hallstaberget vill storsatsa igen

Hotell Hallstaberget planerar för en ny storsatsning. De vill bygga 40 nya rum och konferensutrymmen för en kostnad av 25 miljoner kronor.

Här vill Hotell Hallstaberget bygga ut med två nya plan.

Bild: Jonny Dahlgren

– Skulle allting falla på plats är en byggstart möjlig direkt efter semestrarna och då skulle det kunna vara färdigt under det här året, säger hotellchefen Björn Norman.

Läs också: Kommunen köper mark för att rädda rullskidbanan – priset: över en ...

Annons

Annons

Det som är aktuellt är att bygga på flygeln till höger om huvudbyggnaden med två plan. De ska innehålla 40 rum och konferensutrymmen, och allt som allt ger det utrymme för ytterligare 100 hotellgäster.

– Vi har idag 139 rum som tar totalt 300 personer. Men nu känner vi att vi måste möta behovet och fortsätta utveckla hotellet. Som det är idag har vi underkapacitet när det är stora evenemang på Hallstaberget, säger Björn Norman och tänker inte bara på hotellets egna arrangemang utan även exempelvis större skidtävlingar.

Två nya plan vill hotellledningen på Hallstaberget bygga på den här flygeln.

Bild: Jonny Dahlgren

Det här har högsta proritet för att ta ett steg till och utveckla hotellet. Sjösätts planerna och de kommer igång med en byggstart i höst kan hotellet om allt går som det ska ta emot 400 hotellgäster i slutet av året.

– Ritningarna ligger på bordet och det här är högaktuellt för dagen. Jag hoppas verkligen att det går i lås och att vi kommer igång så snabbt som det bara är möjligt.

Hotell Hallstaberget öppnade i mars 2013 och det har gått väldigt bra för hotellet sedan dess. De har ofta bra beläggning under veckorna tack vare konferenser och satsningen på showhelger har slagit väl ut ända sedan de startade. Därför vill de fortsätta utvecklas och satsa vidare i Sollefteå.

Annons

– Trodde vi inte på det här skulle vi inte satsa som vi gör. Höga Kusten är hetare än hetast just nu och då vill vi vara med, avrundar Björn Norman.


Jonny Dahlgren

0620-257 94
jonny.dahlgren@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan