Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Sverige världsmästare i bandy – damerna vann en jämn final mot Ryssland

Sverige vann finalen mot Ryssland i bandy-VM i USA. Det blev en målsnål tillställning som slutade 1–0.

Annons

Sveriges damer följde upp segern mot Ryssland från seriespelet som man vann med 3-2. Detta genom en straff som i kom finalen efter 16 minuter i första halvlek.

Några fler mål blev det aldrig även om Sverige hade bud på flera under framförallt första halvleken. Taktiken från det svenska laget var att stoppa det ryska anfallsspelet mitt på planen.

– Vi hade bestämt oss för att spela ett rejält försvarsspel, säger Anna Jepson, förbundskapten. Vi ville undvika det snabba kontringsspelet från ryssarna och det lyckades vi med.

Annons

Annons

– Systrarna Andersson från Sandviken är vårt mittfältslås. Och båda jobbade kopiöst och stoppade ryskorna effektivt.

Förbundskaptenen kunde konstatera att det var en mycket tuff final med mycket kamp ute på isen.

– Det var många utvisningar för båda lagen. En som verkligen såg till att vi fick med oss många utvisningar var Malin Persson från Söråker. Hon var ett ständigt orosmoment för det ryska försvaret.

Tidigare under dagen så kunde Sverige enkelt vinna över Kanada i semifinalen med 6-0.

Senast Sverige blev världsmästare var 2012 och även då var det Ryssland man slog i finalen. Sedan dess har det varit tunnsått med vinster mot det ryska laget tills i år.

Matchen slutade 00.32 natten mot måndag svensk tid. Efter slutsignalen samlades damerna i en stor hög på isen och kramade om varandra.

Guldlaget kommer nu att fira VM-guldet. Sedan blir det hemresa och man räknar med att landa klockan 10.20 på Arlanda under tisdagen.


Jan-Arne Bäckström

060-19 71 06
janarne.backstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan