Annons

Annons

Annons

Centrala Örnsköldsvik

Väggarna bågnar på Galleri Lokomotiv när Eva Olsson ställer ut

Betong, textil, akryl, broderi, skulptur, akvarell, grafik.

Galleri Lokomotiv bågnar under trycket av alla uttryck när Eva Olsson ställer ut.

Verkstans vänner är en vänförening till ÖKKV, Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad, som har funnits i många år.

– Föreningen fungerar både som ett stöd till verkstaden och ett sätt att väcka intresse för grafik i allmänhet, säger Eva Olsson.

Varje år utses en av medlemmarna att göra en bild till de övriga medlemmarna i vänföreningen. Bilden trycks i 100 exemplar och i år var det Eva Olssons tur; det blev ett grafiskt blad på temat knappar. Vart och ett har också försetts med ett litet handbroderi i rött garn.

– Jag ville förena det textila med papperet, jag tycker att det är en spännande kombination. Ofta växer mina bilder fram som en dialog, materialet har en egen vilja och min avsikt en annan men för det mesta blir det ett spännande och kreativt samarbete, säger hon.

Annons

Annons

– Det ger en tillfredsställelse att arbeta med olika material och tekniker; det blir någon slags rörelse, ett sätt att andas.

Mångfalden av material och tekniker skapar en ganska fladdrig utställning som skuttar på ytan utan att riktigt våga djupdyka; rummet fylls av vitt skilda uttryck som pratar i munnen på varandra. Men utställningen är också en explosion och ett fyrverkeri av intensiv kreativitet – här finns allt från betongunderlägg, silkesbroderier och akrylmålningar till skulptur, akvarell och grafik.

– Det är aldrig brist på idéer, snarare på tid och ork att genomföra dem, säger Eva Olsson.

Mitt i tumultet av röster känns utställningen ändå ganska tyst och vilsen. Jag skulle gärna se en utställning av Eva Olsson som fokuserar på en enda sak – kanske skulptur. De gungande, Påsköinspirerade betonghuvudena har en tyngd som är intressant; kanske ett tema värt att utforska på djupet.

Utställningen visas under en veckas tid med start lördag 14 november.

Eva Olsson med sina Påsköinspirerade skulpturer.

Annons

Stolar är ett favoritmotiv.

Annons

Gjutet i betong.

Årets grafiska blad.


Katarina Östholm

0620-257 90
katarina.ostholm@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan