Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Ingen kritiserar och ställer krav på nischbankerna

Annons

Det är mycket märkligt att det inte var några politiker eller vanliga människor som kritiserade nischbankerna (till exempel Skandiabanken, ICA Banken, LF Bank med flera) när de drog i gång sin verksamhet. Många jublade för att de erbjöd då mycket bättre inlåningsräntor än de traditionella bankerna.

Men det fanns ingen, inte ens en V-politiker, som kritiserade dem för att de inte hade kontor med kontanter.

Annons

Annons

Men nu när bland annat Swedbank och Nordea tar bort manuell kontanthantering, blir det ett väldigt liv.

Varför kritiserade ni inte nischbankerna när de drog i gång utan att erbjuda kontanter? Varför ställde ni inte krav på att de skulle erbjuda kontanter för att få kalla sig för bank?

När bankerna började ta bort kontanter från kontoren, var det en av orsakerna till att bankrånen minskade. Det innebar att väldigt många banktjänstemän slapp utsättas för ett livslångt lidande.

Jag tycker att det är skamligt att ni kastar skit på storbankerna, som i dag tar bort kontanterna, men att ni inte ger samma kritik till nischbankerna.

Det finns också utmärkta sätt att göra betalningar mellan privatpersoner utan att använda kontanter. Betydligt säkrare än kontanter.

Bertil

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy