Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Kramfors bästa band ska koras

Under lördagskvällen avgörs vilket som är Kramfors bästa musikband.
Great Hansson, Nylands Järn och The Scramblers ställs mot varandra på Cupol i Giganternas kamp, och ska en gång för alla visa vem som är bäst.

Fredrik Högberg och Anders Högström, med ett teckningsporträtt av frånvarande Klas Norberg.

Annons

Stämningen är redan nu otäckt hätsk, och gliringar haglar skoningslöst mellan kombattanterna.

– Gammal är äldst, utbrister Anders Högström från pigga 30-åringen Great Hansson.

– Visst, man lär sig spela olika fort, replikerar Nylands Järns Fredrik Högberg.

Varje band ska spela två avdelningar var under kvällen, som kallas för Battle of The Giants. Som en stilla försoningsgest i de musikaliska fientligheterna ska gästartister från samtliga band spela hos varandra. En extra bonus under kvällen blir ett framträdande av rockräven Ubbe Byström, som ska spela två låtar från sin nya skiva, som släpps i början av april. Dessutom utlovas det en mastodontavslutning, men ingen vill avslöja några detaljer.

Annons

Annons

Ursprungligen var det tänkt att publiken skulle fälla avgörandet, men tanken övergavs efter påtryckningar från framför allt Nylands Järn.

– Great Hanssons publik måste ju vara tillbaka på hemmet innan konserten börjar, säger Fredrik Högberg, istället får min mamma avgöra vem som är bäst.

– Jag är inte förvånad, det är deras enda chans att vinna, replikerar Anders Högberg, men inte ens hon kommer att rösta på dem.

Biljettförsäljningen har hittills gått mycket bra, och även om det än så länge finns platser kvar, hoppas man på fullsatt. Samtliga inblandade är överens om att det ska bli en fantastisk kväll med massor av bra rockmusik. Det kommer att finnas både sitt- och ståplatser, och dessutom en baravdelning, där det ska serveras mat och dryck.

Ambitionen är förutom att bjuda på en röjig musikkväll också att stimulera musiklivet i Kramfors och locka nya unga band att spela.

– Just det, det är därför The Scramblers får vara med, säger Anders och Fredrik, för en gångs skull eniga.

Fredrik Högberg och Anders Högström utanför Cupol.


Gregor Flakierski

Annons

Annons

Till toppen av sidan