Annons

Annons

Annons

Kramfors

Per Häggströms mördare kan vara gripen

En man har anhållits för det 17 år gamla mordet på Per Häggström, bördig från Nordingrå.

Mannen som nu är i 40-årsåldern misstänks för att brutalt ha knivmördat och rånat Per Häggström utanför Svartlings ridskola i Stockholm.

Lyssna på telefonsamtalet från mordet.

"Sedan i går 13.09 sitter en person född 1974 anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Då utredningen är inne i ett känsligt skede lämnas ingen mer information" skriver polisen på sin hemsida.

Enligt samstämmiga uppgifter i media handlar det dock om Per Häggströms misstänkta mördare.

Mordet på Valhallavägen 99 har genom åren fått mycket stor uppmärksamhet. Det beror bland annat på brutaliteten och ett telefonsamtal från en telefonautomat på Karlaplan, från en person som larmade om knivöverfallet. Polisen har hela tiden haft misstanken att det var mördaren själv som ringde och personen har inte gett sig till känna, trots många uppmaningar.

Annons

Annons

Per Häggström som är född och uppvuxen i Nordingrå, men som flyttade till Stockholm med sina föräldrar som 7-åring, hade fortfarande regelbunden kontakt med Nordingrå.

Han hade strax innan mordet varit hemma i Nordingrå för att jaga, som han ofta brukade göra.

Det var tidigt på morgonen 14 oktober 1996 som mordet ägde rum. Som KTH student hade han varit ute och roat sig på en Pub när han på väg hem stötte på mördaren utanför ridskolan. Där blev han nedstucken med flera knivhugg från en stor morakniv. Han avled senare på sjukhuset.

Mannen som ringde och berättade om händelsen inledde sitt samtal så här:

"Ja hej, det ligger en knivhuggen snubbe på ....Valhallavärgen tror jag det heter, Svartlings ridskola"

Han påstår också att han såg själva överfallet. "Full som ett svin, jag gick förbi och det var ett rån, det var en snubbe i en grå jacka".

Allehanda.se har flera gånger skrivit om mordet och spaningsarbetet. Fallet har räknats som ett "cold case" och bland annat har Leif GW Persson uttryckt stark kritik mot hur utredningen sköttes.

Via några olika program som "Cold case Sverige", "Efterlyst" och "Veckans brott" har polisen också fått in många tips och man har dessutom arbetat med DNA-teknik.

Annons

År 2001 delgavs en person misstanke om inblandning i mordet, en man som tidigare begått ett liknande rån i Täby och som hade koppling till Svartlings ridskola. Men mordet förblev olöst, om nu inte detta är ett slutligt genombrott för polisen.

Annons

Per Häggström


Anders Lidén

anders.liden@allehanda.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan