Annons

Annons

Annons

Tränarduo utan proffslicens

Danneros framgångsrikaste travkusk, Micael Melander, har just nu ingen proffslicens, Svensk Travsports Centralförbund har inte beviljat någon för kommande travsäsong.
Det samma gäller för Ove A Lindqvist, tränare på Solänget.

– Micael har inte skickat in någon F-skattsedel helt enkelt. Vi vet inte vad det beror på, han är just nu registrerad som proffslärling, säger man på Svensk Travsport.

Svenska proffstränare ska förnya sin licens senast första mars varje år, ett ärende som behandlas av travbanans styrelse, i det här fallet Dannero, och sedan skickas ärendet vidare till Svensk Travsport, centralförbundet för travsporten som sedan tar beslutet för ett godkännande eller inte.

Annons

Eftersom travtränarna är egenföretagare så ska de bland annat skicka in en F-skattesedel till Svensk Travsport.

Micael har flyttat över de hästar han hade på sin träningslista till hans far Gunnar Melander. Det innebär att han kan fortsätta att köra lopp men någon tränarlicens som proffs är han för tillfället inte berättigad till.

Micael Melander är utan tvekan Danneros framgångsrikaste travtränare och kusk de senaste åren och han vinner i snitt 60 lopp och kör in cirka fyra miljoner kronor per år. Med dessa siffror är han utan tvekan Danneros framgångsrikaste kusk.

Annons

Enligt uppgifter så handlar det nu om pappersexercis på Skatteverket och att Melander hoppas ha sin proffslicens klar inom en snar framtid.

Även Solängets Ove A Lindqvist ha fått licensen indragen. Han har inte klarat av att betala in den skatt han ålagts och har därför inte kört några lopp sedan början av februari.

– Så fort Lindqvist löser det hela får han sin A-licens tillbaka, men fram till dess att det är gjort är han alltså förbjuden att köra lopp och stå som tränare, säger Mattias Stenby på Svensk Travsport till Travronden.

Själv kommenterar Ove A saken så här till Trav 365:

– Det har varit en jobbig period, jag har varit efter med skatten. Men jag löser det nu. F-skattsedeln ska vara klar, men ansökan tar fem dagar, tror jag.

Fotnot: Sporten har sökt Micael Melander upprepade gånger för en kommentar. Dock förgäves.

Micael Melander från Dannero har just nu ingen proffslicens...

Annons

... precis som Solängets tränare Ove A Lindqvist, ingen av dem har skickat in någon F-skattsedel.


Tomas Frånlund

tomas.franlund@allehanda.se


Per Hägglund

per.hagglund@allehanda.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan