Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Karamelodikt till Maria Lundqvist

Maria Lundqvist får 2010 års Karamelodiktstipendium. Utmärkelsen delades ut på Sollidenscenen på Skansen i Stockholm vid en ceremoni på lördagseftermiddagen. Hon får det för att hon "med sin alldeles egen komiska ådra bidragit till att lyfta själva knäppheten mot nya höjder - bland annat genom sin förmåga att skickligt spela på 'tajmad otajming'", enligt motiveringen.

Annons

Maria Lundqvist är 46 år gammal. Hon fick sitt egentliga genombrott som komiker i ett Povel Ramel-samarbete, hon medverkade i hans revy "Kolla klotet" i Göteborg 1995. Mest känd är Lundqvist troligtvis för rollen som Sally i tv-serien med samma namn på SVT, som började sändas 1998. Hon har under 2000-talet medverkat i ett stort antal filmer, senast syntes hon i "Prinsessa" och "De ofrivilliga". Hon har på senare år även gjort avtryck på musikalscenen i såväl "Singin' in the rain" som "Sunset Boulevard".

Annons

Karamelodiktstipendiet instiftades av Povel Ramel 1982 i samband med hans 60-årsdag. Sedan Ramels död 2007 har utdelningen skötts av hans barn Lotta och Mikael Ramel. Förra året fick Johan Ulveson priset.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy