Annons

Annons

Annons

Annons

Allsångs-Gabriel på besök när kören jubilerar

Sollefteåkören Solatonum firar i år 20-årsjubileum. För att kunna ställa till en fest där alla kan delta anordnar kören därför en stor allsångskväll i Sollefteå kyrka.

Allsångsledare: Gabriel Forss, känd från SVT:s allsångsprogram -Förfest hos Gabriel-.

När Solatonumkören i år firar 20 år ska det celebreras med en ordentlig sångfest. Den 10 november kommer artisten Gabriel Forss till Sollefteå för en sällan skådad allsångsfest.

- Vi vill helt enkelt ha en glad fest för Sollefteåborna med sången i centrum, säger körledaren Marie Sundelin.

1997 vann Gabriel Forss den svenska Melodifestivalen tillsammans med gruppen Blond. Vinnarlåten -Bara hon älskar mig- klättrade högt på hitlistorna och de tre grabbarna åkte till Dublin för att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Bidraget kom på 14:e plats.

På senare tid har Forss däremot blivit allmänt känd som kör- och allsångsledare genom SVT:s program "Allsång med Gabriel-.

Solatonumkören, som består av ett 17 medlemmar i åldrarna mellan 17 och 67, har inför den kommande konserten bjudit in körsångare från hela kommunen. Bland annat gästar sångare från både Ramsele och Junsele.

- Vi kommer ha en 70 personer stark kör. Men sedan ryms det ju kanske 250 i publiken också. Det kan bli ett mäktigt drag i kyrkan, säger Sundelin.

Kören kommer att kompas av ett musikband bestående av bland annat Hans-Olov Furberg och Mikael Nitsche. Den blandade repertoaren kommer såklart bestå av många kända musikstycken, som exempelvis ett medley av Ted Gärdestad, där alla har chans att sjunga med, men även solosång av allsångsledaren Gabriel.PETER CARLSSON
0620-25793

Annons

Sollefteås amatörkör Solatonum firar 20 år. Därför anordnas en stor sångfest med allsångsledaren och tv-profilen Gabriel Forss på besök.

Annons

Annons

Till toppen av sidan