Annons

Annons

Annons

Så fixar du en lyckad inflyttningsfest

Är du en av rätt många som nyligen flyttat till egen lya, eller är på väg? Då har vi bra tips till dig om du kommit på tanken att ha inflyttningsfest. För det första måste du ju bjuda in dina vänner, och kanske några av grannarna. Sedan börjar förberedelserna för att bli Ångermanlands motsvarighet till festfixarkungen Bindefeld!

En inflyttningsfest är som de flesta -vanliga- fester, ett gäng kompisar, musik, kanske lite mat och något att dricka. Men skillnaden är att festen inte bara är en spontan hemmafest, en inflyttningsfest har du för att fira din flytt, visa folk vars du numera kommer att bo och hur det ser ut där. Man firar för att det är något nytt, helt enkelt. De flesta har festen när de precis kommit i ordning något sånär, men det är inget måste. Helst ska det dock finnas möbler och kanske lite glas och liknande, för att ha en fest där det är helt tomt kan ju kännas lite tråkigt.

Att fixa en toppenfest behöver inte alltid vara dyrt eller svårt, det behövs oftast bara ett gäng goda vänner och ett glatt humör, sedan brukar det mesta flyta på bra. Det första du ska göra är att göra en slags gästlista, vilka ska man egentligen bjuda?

- Sina nära och kära, de som man vill ska hälsa på annars också, säger Stina Byström som jobbar på Partykompaniet i Örnsköldsvik Ja, du behöver verkligen inte bjuda alla du känner. Dessutom kan ju din familj och tjocka släkten komma över på en fika vid ett annat tillfälle.

Ett bra tips är också att spana in vilka av dina grannar som verkar intressanta och trevliga. Ta chansen att lära känna några av dem, det är viktigt att hålla sig väl med grannarna. Tänk sedan efter hur stor plats du har och om du har tillräckligt med sittplatser. Det ska vara bekvämt för alla som kommer, man ska inte behöva trängas.

Sedan är det bra att planera in några lekar som ni kan underhålla er med. Stina Byström tipsar:

- Utelekar är alltid kul, som kubb eller någon tipsslinga eller frågerunda. Men sådant passar ju mest på sommaren då det är bra väder... men charader går alltid hem, och många tycker det är roligt!

Om du vill kan du också hitta på ett tema till din fest, vilket bestämmer du själv utifrån dina intressen och vilka gäster som ska komma. Vad man ska bjuda på för mat kan vara lite knepigt, men oroa dig inte. Hör med några av dina vänner om de har några enkla, schyssta recept att dela med sig av, de kanske till och med vill hjälpa till. Annars är ju knytkalas en klassiker som brukar gå hem.

Till sist, när man går på inflyttningsfest är det många som tar med sig presenter. Ett bra tips är att köpa saker som personen behöver, som till exempel snygga glas, tallrikar eller kanske en radio.

- En sodastreamer är väl en bra grej för de som är yngre. Har man dåligt med pengar så tycker jag absolut att det är smart att gå ihop för att köpa en lite dyrare sak. Eller kanske ett pokerset? Det kan vara roligt att ha och blir populärare hela tiden, funderar Stina.

Vad du ska köpa är helt upp till dig och beroende på vem du ska till. Har du svårt att bestämma dig kan du ju köpa ett presentkort, en chokladask eller en fin blombukett.

/Allehanda.se

En inflyttningsfest hålls för att fira något nytt. De flesta har festen när de precis kommit i ordning. Helst ska det finnas möbler och kanske lite glas och liknande, för att ha en fest där det är helt tomt kan kännas lite tråkigt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan