Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Drygt 19 tjänster bort på ÖA/TÅ

ÖRNSKÖLDSVIK.
Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda, som ingår i det nya tidningsbolaget Allehanda Media AB, minskar sin personal med drygt 19 tjänster.
Det beskedet gavs till personalen i förmiddags. De flesta tjänster som försvinner berör redaktionerna.


Det var 1 september som de bägge tidningarna slogs ihop till ett bolag. För läsarna innebär det att man efter årsskiftet kommer att få en ny tidning i brevlådan. Eller rättare sagt två tidningar. En unik nyhetsdel för TÅ respektive ÖA och en gemensam del för bägge tidningarna där bland annat sporten, familjesidan och kultur och nöje kommer att ingå.

Gemensam produktion innebär att det inte behövs lika många anställda som tidigare.
Lägger man ihop två tidningar så ger det stora möjligheter att samordna resurserna på nya satsningar, säger Anders Källström, vd för Allehanda Media AB. Vi kommer att få två tydliga lokaltidningar, som kommer att ge mer till läsarna. Dessutom får vi en gemensam webtidning som blir en av de större i Norrland.

Av de 19,5 tjänster som försvinner faller 11,5 på redaktionerna som finns i Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik. De flesta tjänster gäller redigeringen av tidningarna, som kommer att göras på ett nytt sätt där det inte behövs lika mycket personal.

Exakt hur många som blir utan jobb och hur nedskärningarna ska genomföras är ännu inte klart. Mycket beror på hur många som kommer att nappa på erbjudandet att gå i avtalspension. Avgörande blir också hur det går i de förhandlingar som väntar med de fackliga organisationerna på tidningarna.
Leif Åhman

REDAKTIONEN

Annons

Annons

Till toppen av sidan