Annons

Annons

Annons

Annons

UMEÅ OPEN: 20 minuter effektiv umeåpunk

The Vicious
Fredag, scen Äpplet
20 minuter (med start 20.00)
3 ugglor

Det är snabbt, fort och kort. 20 minuter effektiv Umeåpunk. The Vicious har ett driv, ett mangel och en elak uppsyn. Robert Pettersson, Sara Almgren och de andra känns musikaliskt mer än hemma. Men kvällen verkar lite ung för röj det kan också vara att Äpplet-scenen är för stor och öppen. Jag skulle vilja uppleva The Vicious sent på kvällen, i en liten, trång källarlokal med uppspelt folk som trängs och svetten som lackar. Tyvärr är kvällens spelning inte så och det hela blir, den tighta musiken till trots, lite lamt. För det är bara några händer i luften och ett fåtal kroppar som röjer. Längst bak i den rätt lilla publiken står ett par i röda basketskor och kramas.

Först under spelningens tre sista låtar glimtar både publik och band till och det blir punk med glädje. De sista låtarna är också bäst, däribland Dead town, om det positiva med att bo i en tråkig stad och röjiga Im bored. Den förra får också flest visslingar. André Sandström trummar pannan blank och gör ett gott jobb med taktpinnen.
Jag hade förväntningar, eftersom jag gillar medlemmarna i The Vicious övriga bandkonstellationer. Kvällens spelning var tam, men gav mersmak. Nästa gång vill jag se kravallstängslet rivas!


SANDRA BYGDÉN

Annons

Annons

Till toppen av sidan