Annons

Annons

Annons

Mattias Weinhandl skrev på för Modo

ÖRNSKÖLDSVIK. Det blir Modo Hockey, och han spelar gratis.
– Det är bara att gilla läget. Dessutom, det blir minst lika tufft att slå sig in i det här laget som hos New York Islanders, säger Mattias Weinhandl.

I och med att Weinhandl nu lämnat klartecken för spel i Modo innebär det att Linje 19 nu kan återuppstå till premiären mot Brynäs på tisdag. Eller Linje 24 med tanke på att det är snart fem år sedan bröderna Sedin och Weinis spelade ihop senast.
Ja, tänk vad tiden går. Men får vi chansen att spela ihop igen ska det bli grymt roligt. Vi har ju haft en hel del kul ihop.
Minst sagt.
Ett tag såg det dock ut som om Daniel och Henrik skulle få spela ihop med en ny lekkamrat då Mattias Weinhandl hade lönekrav på Modo under NHL-konflikten. Men det kravet är nu släppt.
Det är lika för alla och det är bara att acceptera Modos villkor.

DET BLIR TUFFT ATT SLÅ SIG IN
Det enda som återstår att lösa nu är försäkringsfrågan.
Det är inte klart, men Modo har sagt att frågan är på väg att lösas och jag hoppas och tror att allt är fixat innan tisdag.
Vilket i så fall skulle innebära att Modo spetsar till en redan vass trupp.
Det blir tufft att slå sig in i det här laget, kanske till och med tuffare än att ta en plats i Islanders, säger Weinis.
Han berättar också att när det blev klart att han ställde vissa lönekrav på Modo, och de sa nej, hörde andra elitlag av sig.
Det var några klubbar som pratade med min agent, men inget annat lag var intressant. Jag har bott i Ö-vik i fyra år och kan inte se mig själv spela för något annat lag i Sverige.
Det hade blivit för tufft att byta klubb.

ROLIGT GÖRA COMEBACK
Weinis hoppas alltså på spel redan på tisdag, men han har inte en aning om vilka han ska spela med. Det är inte säkert att det blir med sedinarna.
Vi har bara tränat några pass ihop. Eftersom inget var klart med lockouten har NHL-spelarna fått hoppa in där det saknats folk.
Han säger också att han ser fram emot att lira med Modo, att det ska bli otroligt roligt att få göra comeback i Kempehallen.
Eftersom vi har en så enorm konkurrens i det här laget, framförallt med världspelare som Peter och Markus, räknar jag med att utvecklas ytterligare.

PER HÄGGLUND

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan