Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Start för ny tandklinik

ÖRNSKÖLDSVIK. Allt är inte nattsvart för den som behöver en tandläkare i Örnsköldsvik. Det menar tandläkarna Magnus Bergström och Fredrik Hellström, som snart ska dra igång en ny mottagning i stan.

Den 6 maj skrev ÖA om de långa köerna till tandläkarna i Örnsköldsvik. Till vissa folktandvårdsfilialer är det flera års väntan och några av privattandläkarna nekar nya patienter plats. Men det är inte helt nattsvart snart öppnar två tandläkare en helt ny klinik.
Jag vill visa att vi finns vi som faktiskt flyttar tillbaka till stan och satsar, säger Magnus Bergström.

KOMMER FRÅN ÖRNSKÖLDSVIK
När han gick tandläkarhögskolan i Umeå fick han nys om att ännu en Ö-vikskille studerade där. Fredrik Hellström var hans namn och ganska snart lärde de båda studenterna känna varandra.
Nu har de jobbat tillsammans en tid på en av Örnsköldsviks tandkliniker. Det har fungerat så pass bra att de bestämt sig för att ta samarbetet ett steg längre.
I juni börjar vi bygga vår nya tandklinik, säger Magnus Bergström.
Både han och Fredrik kommer från Örnsköldsvik ursprungligen, men bodde i Umeå under utbildningen. Efter examen flyttade Magnus till Arvika där han blev kvar i ett och ett halvt år.
Men resorna hem blev för långa, så då fick jag jobb i Hudik, berättar han.

TVÅ SKÖTERSKOR
I Hudiksvall trivdes han, men faktum kvarstod: släkt och vänner var kvar i Örnsköldsvik. Det ledde till att Magnus flyttade tillbaka till sin barndomsstad, till skillnad från många av hans kurskamrater.
1998 när jag gick ut var det svårt att få jobb, så många åkte utomlands och jobbade. Men efter bara ett halvår small det till och fanns massor av jobb i Sverige, säger Magnus, som själv nu arbetar i Örnsköldsvik.
Det är svårrekryterat i Ö-vik, men jag tycker att man ska framhålla tryggheten och det stora patientflödet. Här får man som tandläkare chansen att jobba med många olika saker, säger Magnus Bergström.
Han tycker också att kommunen och näringslivet borde satsa på att samrekrytera par.
Om till exempel Hägglunds söker en ingenjör kanske någon av de sökande har en partner som är tandläkare. Att ha sådana nätverk kan göra Örnsköldsvik mer attraktivt, säger han.
Och attraktiv måste även Magnus och Fredriks nya klinik bli. Men att få patienterna att hitta dit är inget kollegorna oroas av.
Nej, det sprider sig nog från mun till mun, säger Magnus.
SARA GRUNDBERG

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy