Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilhelmsson Silfvén överraskade igen

Annons

Tinne Vilhelmsson Silfvén och hästen Don Auriello spöade världseliten och tog på lördagskvällen helgens andra dressyrseger i Grand Prix Kur i Rotterdam.

Det här är nästan overkligt, sade hon efter segern.

Tinne Vilhelmsson Silfvéns succéhelg i holländska Rotterdam fortsatte på lördagskvällen. Med sin häst Don Auriello vann 44-åringen Grand Prix Kur i dressyr och får där med 12 000 euro i prispengar. I torsdags blev hon förste svensk att vinna tävlingen i Rotterdam.

Det trodde jag aldrig, sade Vilhelmson Silfvén efter helgens andra seger. Det här är Tinnes stora genombrott, sade förbundskapten Bo Jenå som inte kunde vara annat än nöjd med de svenska ryttarnas resultat i Holland. Vilhelmsson Silfvén vann alltså Grand Prix i torsdags, på midsommarafton var det Patrik Kittels tur att segra i Grand Prix Special och på lördagen slog svenskan till igen och vann bland annat över hela det holländska dressyrlaget.

Med helgens resultat har hon visat att Sverige blir att räkna med i OS. Och Tinne Vilhelmsson Silfvén ville passa på att berömma hästen Don Auriello.

Jag är imponerad över hur han utvecklas och tar till sig erfarenheter.
Annons
Annons
Annons