Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våtvarmt omslag i vädret

Annons

Lördagen kan bli årets hittills varmaste dag, tack vare en varmfront som ligger över landet. Men värmen kommer inte ensam. Åska, regn och hög luftfuktighet kommer på köpet.

På lördagen kan termometrarna i Götaland få sega sig upp till årets hittills högsta temperatur när en varmfront drar upp över landet. Redan i går gav fronten riktig sommarvärme i Norrland, där Junsele kom upp i 27,2 grader och Skellefteå i 27,1.

I maj hade vi 29,8 grader i Arvika och Falun och det är den högsta temperaturen som uppmätts denna säsong. I dag ser det ut som att vi kan komma upp över det i Jönköping, Kalmar och delar av Blekinge, säger Lisa Frost, meteorolog vid SMHI till TT.

Men varmfronten gör också att det blir kvavt och fuktigt.

Visby har nu på morgonen en luftfuktighet på 100 procent och runt om i landet är det mellan 70 och 100 procents luftfuktighet, säger Lisa Frost.

Under lördagskvällen drar ett regnväder upp som kan ge uppemot 30 millimeter nederbörd över Götaland. Regnområdet rör sig under söndagen upp till Svealand och södra Norrland och kan då ge kraftigt regn med inslag av åska. Norra Norrland får däremot en solig söndag.

Den kommande veckan blir ostadig med regn, mest som skurar.

Det blir klassiskt svenskt sommarväder kan man säga, säger Lisa Frost på SMHI.
Annons
Annons
Annons