Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren hälsades med sång och stök

Annons

Vårens ankomst firades med brasor och sång - men när eldarna slocknat vidtog fylleri och bråk. Extra stökigt var det i Uppsala, där 113 personer omhändertogs för fylla.

I centrala Uppsala, där många samlades för traditionsenligt firande, var det en stökig valborgsmässoafton. 113 personer omhändertogs för fylleri. Dessutom anmäldes två fall av våldtäkt och ett par fall av misshandel - i ett av fallen sitter två personer anhållna.

Vi har haft en jobbig natt, med mycket fylla. Det fina vädret gjorde så att det var många människor i rörelse, säger Torsten Hemlin vid Uppsalapolisen.

Även i Lund rapporterades flera fall av misshandel och mycket fylleri. Flera järnvägsspår stängdes av, eftersom folk sprang över rälsen. Sju, åtta tåg fick ställas in, skriver Sydsvenskan.se.

I Skåne slutade valborg med mer fylla och bråk men färre gripna än under en normal helg.

Vi har haft goda resurser på plats och har kunnat stävja en hel del bråk, säger Erik Jeppsson vid Skånepolisen.

Firandet urartade

I Stockholms län började firandet lugnt under kvällen, men urartade under natten i fylla och bråk.

Vi har bemannat upp extra, men har ändå inte tillräckligt med resurser att skicka, säger Anders Jönsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

I Farsta misshandlades fyra personer av ett gäng. Två av offren fick föras till sjukhus. I Brunnsparken i Ronneby greps tre personer misstänkta för grov misshandel.

I Kronobergs län blev det stökigt under natten med fylleri och bråk. I Markaryd avlossade en polis ett varningsskott under gripandet av en våldsam man som hotat en annan man med brännbollsträ. Han greps misstänkt för övergrepp i rättssak eftersom den som hotats var målsägande i ett misshandelsmål som snart ska upp i rätten, enligt inre befäl vid polisen i Växjö.

Dråpförsök med kniv

Hallandspolisen hade mycket att göra med fylleri och misshandel. En 48-årig man greps misstänkt för dråpförsök efter att ha skurit en 51-årig man med kniv i en lägenhet i Halmstad. Skadorna ska inte vara livshotande, uppger lokala medier.

På andra håll gick festandet lugnare till.

"Som en normal löningshelg", löd utlåtandet från vakthavande befäl i Västerbotten.

Annons
Annons
Annons