Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyresö vann utan huvudtränare

Annons

Stefan Fredrikssons avhopp har plågat Tyresö-truppen.

Men utan huvudtränare lyckades serieledaren ändå slå Djurgården i det damallsvenska derbyt.

Det är jobbigt att inte veta vad som händer, sade Marta efter 2-0-segern.

Det var när Tyresö samlades på tisdagsmorgonen som spelarna fick det plötsliga beskedet. Tränaren Stefan Fredriksson valde att hoppa av sitt tränaruppdrag av personliga skäl. Därför stod laget utan huvudtränare i lördagens fotbollsderby mot seriejumbon Djurgården, en match Tyresö förstås skulle vinna ändå.

Vi är ju säkra på vad vill. Att vinna, med eller utan tränare, sade storstjärnan Marta, som också fick se sitt lag planenligt vinna till slut.

Men hon erkände att laget har plågats av avhoppet.

Det är jobbigt, framför allt när det hände så kort inpå matchen. Det enda vi vet är att det kommer en tränare. Men vi vet inte när, eller vem.

TT: Har du något önskemål?

Nej, bara att det är någon hungrig och någon som kan fotboll, flinade brasilianskan.

Mål i andra halvlek

Om det berodde på tränaravhoppet eller inte ska vi låta vara osagt, men serieledaren Tyresö missade mängder med målchanser och lyckades inte spräcka målnollan förrän i den 54:e minuten. 2-0-segern satt oväntat hårt åt.

Alltså, vi gjorde nästan allt bra. Fina passningar och bra rörelse, men avsluten måste bli bättre. Vi får inte missa så här mycket, sade Marta, som själv brände ett öppet mål från nära håll och prickade stolpen vid två tillfällen.

I stället var det Madelaine Edlund och Lisa Dahlkvist som visade vägen, matchens bägge målskyttar, inför ögonen på förbundskapten Thomas Dennerby.

Det är precis så vi måste agera i avsluten. Lugna och säkra, som Madde och Lisa var, berömde Marta.

Otäck skada

Men efter 60 spelade minuter var inte Tyresös målsumperi längre en snackis på Tyresövallen. Då råkade hemmalagets Kirsten van de Ven ut för en otäck smäll och tvingades lämna arenan i ambulans. Enligt klubben tog smällen i nacken, men de första rapporterna säger att det inte ska handla om någon allvarlig skada. Hon var vid fullt medvetande när hon lämnade planen.

I lördagens andra damallsvenska match vann överraskningslaget Vittsjö mot Örebro på bortaplan, i ett riktigt målkalas. Vittsjö höll dock på att tappa en till synes säker 4-1-ledning i matchens sista minuter.

Men närmare än en 3-4-reducering kom inte Örebro.

Annons
Annons
Annons