Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksamt med rekordhandel

Annons

Trots finanskrisen har prognoser talat om rekordhandel i jul. Men några dagar före dopparedagen är det osäkert om det blir någon toppnotering, enligt flera handlare.

Det är Handelns Utredningsinstitut (HUI) som spått att handeln för första gången ska överstiga 60 miljarder kronor i år.

Men butikskedjor i flera branscher som TT talat med är knappast lika positiva.

Samma resultat

Inom elektronikbranschen är tongångarna något ljusare, men knappast odelat positiva.

Håkansson tror dock att företaget ändå ska komma upp i ett resultat som är i paritet med förra året.

Hos konkurrenten Siba säger informationsansvariga Sara Widman att konsumenterna i inledningen av julhandeln verkade hålla i plånboken, men ju närmare julen kommit desto bättre har det sett ut.

Sara Widman hoppas liksom flera andra på att måndagens och tisdagens handel ska bli bra.

Kostar mindre

För Akademibokhandeln ser det dock ut att gå bättre. Företagets vd Ulf Lindstrand säger att försäljningen fram till i fredags ökat några procent jämfört med förra året.

Årets julklapp är enligt HUI upplevelser. Företaget Live it är specialiserade på att sälja olika former av upplevelser, som till exempel teaterkvällar och forsränningar. Live it har dubblat omsättningen i december jämfört med samma månad i fjol, men enligt företagets ekonomiansvarige är det svårt att säga om HUI:s utnämning spelat någon roll eftersom ökningen varit likartad varje månad i år.

Annons
Annons