Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två år fängelse för grovt koppleri

Annons

En 37-årig man från Göteborg dömdes på tisdagen av Stockholms tingsrätt till fängelse i två år för grovt koppleri och bedrägeri.

I samma mål dömdes även en 36-årig man till 30 dagsböter för att han köpt sex av en av de flickor som ingår i prostitutionshärvan.

Göteborgaren döms för att han från sommaren 2007 och fram till februari i år främjat och på ett otillbörligt sätt utnyttjat sex unga kvinnor att prostituera sig. Två av dem var under 18 år och en förståndshandikappad.

Han tog kontakt med kvinnorna sedan han sett deras hemsidor på internet. Kvinnorna erbjöd sig på hemsidan sälja sexuella tjänster.

37-åringen övertalade kvinnorna att samarbeta med honom. Han hjälpte dem att fräscha upp hemsidorna och var allmänt drivande i deras verksamhet. Han svarade också på kundernas e-postmeddelanden och uppmanade dem att ringa kvinnorna. För sin insats krävde han 30 procent av kvinnornas förtjänster.

Kvinnorna träffade sina kunder på hotell och i privata bostäder i Stockholm och Göteborg.

Tingsrätten anser att mannens delaktighet i sexhandeln varit omfattande och betraktar brottet som grovt, bland annat mot bakgrund av att två av de prostituerade var omyndiga och att en tredje är förståndshandikappad.

Annons
Annons